Alegeri Prezidentiale 2024

Cutremur total pe scena politică! Ce pregătesc PNL şi PSD. Vor puterea totală în România

Cutremur total pe scena politică! Ce pregătesc PNL şi PSD. Vor puterea totală în România

Cutremur total pe scenal politică! S-a aflat ce pregătesc PNL şi PSD. Vor puterea totală în România. Nicolae Ciucă şi cei din PNL vor alianţă cu social democraţii. Mai mult, pentru preluarea totală a puterii, cele două formaţiuni vor avea candidaţi comuni. Nicolae Ciucă ar fi dat deja semnalul în partid.

Premierul Nicolae Ciucă le-a dat un mesaj clar celor din PNL. Să fie pregătiți pentru comasarea alegerilor în 2024. Le-a cerut să nu mai lipsească de la ședințele importante din Parlament. Potrivit unor surse de la vârful PNL, Nicolae Ciucă este pregătit să negocieze inclusiv un tandem cu Marcel Ciolacu pentru 2024.

Premierul și Lucian Bode vor o posibila comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare. Asta ar aduce voturi în plus pentru partid, potrivit analizelor interne. Un milion de voturi în plus pentru PNL este miza comasării, dar și perspectiva continuării guvernării și accesului la resurse.

„Pregătiți-vă pentru comasarea alegerilor, trebuie modificate mai multe legi în Parlament până la finalul lunii iunie”, a fost mesajul cu care Nicolae Ciucă a venit în fața senatorilor și deputaților PNL, conform libertatea.ro. Le-a reproșat colegilor de partid că nu se prezintă la voturile importante din Parlament și că sunt mulți absenți. Discuția a avut loc cu câteva minute înainte de votul pentru conducerea Autorității Naționale pentru Reglementare în Energie (ANRE).

Cutremur total pe scenal politică!

„Îi vom convinge și pe partenerii de coaliție să voteze pentru comasarea alegerilor”, a întărit Lucian Bode mesajul premierului. Liberalii au făcut un document care să convingă din punct de vedere juridic partenerii de coaliție că o eventuală comasare a alegerilor nu ar avea probleme la Curtea Constituțională.

Liderii PSD au avut până în prezent o atitudine rezervată față de comasarea alegerilor. Dacă se ajunge la un acord pentru un pachet mai complex care să vizeze funcția de președinte al României, cea de premier și primar al Capitalei. „Putem ajunge, după negocieri, la un tandem cu PSD pentru prezidențiabilul și premierul din 2024. Se negociază totul. Trebuie să facem comasarea”, le-a spus Ciucă apropiaților, potrivit unor surse de la vârful conducerii PNL.

Un scenariu luat în calcul de Nicolae Ciucă este să candideze la prezidențiale. Marcel Ciolacu să fie desemnat premier după alegerile din 2024, spun sursele din PNL. Liderii coaliției sunt conștienți că dacă nu este modificată legislația electorală până la sfârșitul sesiunii electorale, tot demersul ar pica.

To Top