Alegeri Prezidentiale 2024

Cine va ajunge președintele României? “Dacă AUR intră în turul II lucrurile sunt clare”

Cine va ajunge președintele României? "Dacă AUR intră în turul II lucrurile sunt clare"

George Simion e departe de a fi Vadim. Într-un singur scenariu avem aproape 100% numele viitorului președinte al României, este de părere sociologul Alfred Bulai, care a vorbit despre alegerile prezidențiale din 2024.

Sociologul Alfred Bulai, în cadrul podcastului Nod în Papură de la DC News, a arătat că în turul II al alegerilor prezidențiale, PSD ar putea fura voturi de la AUR. Iar în cazul în care candidatul PSD va intra în turul II cu candidatul AUR, Bulai crede că PSD va da viitorul președinte, folosind strategia din 2000 – „varianta Vadim”, când Ion Iliescu a fost votat masiv de români pentru a fi evitat dezastrul.

„Singura sursă de câștig electoral poate veni din zona AUR. În turul II sunt șanse mari ca PSD să fure voturi de la AUR. Dacă AUR intră în turul II lucrurile sunt clare, câștigă PSD-ul pentru că merge pe „varianta Vadim””, arată Bulai.

George Simion e departe de a fi performant

Întrebat de jurnalistul Val Vâlcu dacă „mai ține strategia Vadim” în contextul în care în Franța există un partid de extrema dreaptă plasat pe poziția secundă iar românii se pot gândi că un candidat de extremă nu ar putea produce daune majore, țara noastră fiind deja membru al UE, profesorul Bulai crede că liderul AUR George Simion e „departe de a fi performant”.

Bulai mai precizează că o alianță „împotriva firii” între PSD și PNL ar da fără discuție viitorul președinte.

„Deocamdată cei de la AUR au o zonă limitativă foarte serioasă legată de modul în care s-au impus și cum reacționează. Nu au un Vadim. George Simion e departe de a fi performant, e departe de a fi pregătit. În general cea mai complicată situație de a manipula voturile e la prezidențiale, pentru că e un număr mare de oameni care votează și e foarte greu să poți influența voturile precum la o comună dintr-un județ.

Din punctul meu de vedere e clar că e posibil să avem mai multe scenarii, cel mai simplu ar fi o alianță împotriva firii PNL-PSD iar candidatul acestei alianțe are cam toate șansele să devină președinte. Nici USR și nici AUR nu au pe cineva care să fie atât de spectaculos încât să monopolizeze scena”, a conchis Bulai.

To Top