Alegeri Prezidentiale 2024

Cine strică jocurile la alegerile prezidenţiale 2024. Marea miză a lui George Simion

George Simion aruncă bomba: Se pregătește privatizarea Romsilva și Hidroelectrica!
George Simion, sursa foto facebook

Cine strică jocurile la alegerile prezidenţiale 2024. Marea miză a lui George Simion. Specialiştii văd o surpriză uriaşă la scrutinul de la finalul anului viitor. România urmează să îşi aleagă un nou preşedinte după două mandate ale lui Klaus Iohannis.

George Simion are mari şanse să intre în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. S-a aflat ce s-ar întâmpla în cazul unui duel între liderul AUR şi Marcel Ciolacu de la PSD.

Se speculează deja că ar câștiga candidatul PSD, pe modelul Ion Iliescu – Corneliu Vadim Tudor. Este doar unul dintre scenariile vehiculate. Totul ar putea să se dărâme dacă ar candida și Diana Șoșoacă. În acest caz este posibil să nu mai ajungă George Simion în turul doi pentru că și-ar împărți voturile cu Diana Șoșoacă, fosta sa colegă de partid.

Alfred Bulai și Val Vâlcu au vorbit despre aceste subiecte cheie în politica din România. „La acest moment, Diana Șoșoacă este singura care ar putea intra în Parlament ca independentă. Știe să-și facă imagine, are zona ei de trecere”, a zis sociologul.

Totuși, Val Vâlcu este de părere că există și posibilitatea să nu se mai repete modelul Iliescu – Vadim la prezidențiale, când Iliescu a câștigat. „Dacă lumea ar zice, în turul doi: Hai să încercăm și cu George Simion?”, spune jurnalistul, completat de Bulai.

„Corneliu Vadim Tudor și George Simion nu seamănă. Corneliu Vadim Tudor era chiar naționalist autentic. Avea cultură și așa mai departe. Dar atenție: Corneliu Vadim Tudor a fost negativizat, în spațiul public, incomparabil decât George Simion. Îmi aduc aminte că studenții de la acea vreme votau cu Vadim. Pentru ei, era un personaj fresh. Până la urmă, să ne gândim și la Ucraina: Cine credea că va câștiga Zelenski, un actoraș care era penibil pe scenă? Nu era un actor bun. Nu se gândea nimeni că va câștiga alegerile prezidențiale”, spus Bulai, conform dcnews.ro.

Cine strică jocurile la alegerile prezidenţiale 2024

„Nu sunt așa sigur că din lupta dintre un candidat PSD, cum ar fi Marcel Ciolacu, sau oricare altul (n.r. – sau din PNL) și George Simion, ar câștiga Marcel Ciolacu 100%”, a mai spus Alfred Bulai care este de părere că mulți români s-au săturat de politicienii clasici.

În schimb, Alfred Bulai nu crede în şansa Laurei Codruţa Kovesi la prezidenţiale. „Laura Codruța Kovesi n-are șanse la alegerile prezidențiale. Ea este „gata”, a ieșit, este pensionară. A avut vârful de formă cândva. Atunci când, indiscutabil, își făcea imagine foarte bună. Avea gesturi de politician.

De exemplu, văzuse jurnaliștii că stau în ploaie la DNA, le-a făcut acolo un acoperiș, le-a dat cafele etc. A știut să iasă și să-și facă imagine. Dar în momentul în care unii au decis că DNA a sărit calul prea mult, brusc nu i-a mai mers așa bine. Au apărut problemele, chiar și Klaus Iohannis i-a zis că îi mulțumește mult și apoi a urmat revocarea din funcție”, a zis Alfred Bulai, conform sursei citate.

To Top