Alegeri Prezidentiale 2024

Cine ar putea să îi ia locul lui Klaus Iohannis?! Bomba momentului pe scena politică. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva

Cine ar putea să îi ia locul lui Klaus Iohannis?! Bomba momentului pe scena politică. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva
Klaus Iohannis, Sursa foto Administratia Prezidentiala

Cine ar putea să îi ia locul lui Klaus Iohannis?! Bomba momentului pe scena politică. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva. Totul a pornit de la o declaraţie a şefului celor de la PSD, Marcel Ciolacu. Liderul Camerei Deputaţilor a vorbit despre o eventuală susținere, împreună cu PNL, a Maiei Sandu.

Andrei Spînu, vicepremierul Republicii Moldova, spune că Maia Sandu este cea care trebuie să răspundă la această întrebare. Cu susţinerea PSD şi a PNL Maia Sandu ar fi aproape sigură de victorie.

Marcel Ciolacu a declarat că este unul dintre susţinătorii Maiei Sandu şi a unificării României cu Republica Moldova. A mai spus că nu avut loc o discuţie între cele două partide privind sprijinirea unui candidat comun la prezidenţiale.

„Eu cred că doamna președinte trebuie să răspundă, în primul rând. Dar ca cetățean al Republicii Moldova îmi doresc ca doamna președinte să rămână cel puțin 8 ani președintele Republicii Moldova. Are un mandat puternic din partea cetățenilor.

Cine ar putea să îi ia locul lui Klaus Iohannis?!

Reformele pornite sunt de abia la început. Pentru mine asta este important acum…Să facem ce ne-am propus”, a spus vicepremierul, în direct la Digi 24.

.Întrebat dacă vede posibilă o astfel de candidatură a Maiei Sandu la prezidenţialele din 2024, Spânu a spus că nu şi-ar dori acest lucru. „Eu văd posibil ca Republica Moldova, împreună cu Maia Sandu, să ajungă în UE și să transformăm țara noastră”, a mai spus Spânu, conform sursei citate.

Klaus Iohannis îşi va încheia la finele lui 2024 al doilea mandat la Palatul Cotroceni. Conform Constituţiei din România o persoană are dreptul la doar două mandate de 5 ani fiecare.

To Top