Alegeri Prezidentiale 2024

Bomba momentului în România! Cine îi poate lua locul lui Klaus Iohannis. Ar fi o adevărată Revoluţie

Umilinţă totală pentru Klaus Iohannis! Afirmaţii grave la adresa preşedintelui. Cum se distruge PNL
Klaus Iohannis, Sursa foto Administratia Prezidentiala

Bomba momentului în România! Ar fi o adevărată Revoluţie. S-a aflat cine îi poate lua locul lui Klaus Iohannis. Actualul şef al statului îşi termină cel de-al doilea mandat la Cotroceni la finalul anului viitor. Astfel, conform Constituţiei, nu mai poate candida.

Deşi partidele mari nu şi-au desemnat momentan niciun candidat pentru alegerile prezidenţiale 2024, se fac mai multe speculaţii.

Una dintre acestea ar fi că Laura Codruţa Kovesi ar lăsa Parchetul european pentru o candidatură la Cotroceni. Momentan, nu se ştie ce partid ar putea să o susţină. Cel mai apropiat ar fi USR. Aurora Liiceanu, cunoscută scriitoare și cercetătoare de la Institutul de Psihologie al Academiei Române, a dat cărţile pe faţă. A dezvăluit de ce e atât de dificilă în România relația femeilor cu politica.

“Cred că suntem oarecum pregătiți, printr-un soi de contrast intern-extern. Singura femeie care este mai vizibilă și care a intrat în mentalul colectiv ca personaj care poate juca inclusiv rol politic e Laura Codruța Kövesi.

Dar și aici e o explicație. La români contează foarte mult dacă ești văzut bine în exterior, suntem atât de pesimiști în ceea ce privește evaluarea internă, încât atunci când te impui pe plan european sau internațional, deja capeți un bonus de credibilitate și de imagine.

Dintotdeauna, la noi se spune că dacă rămâi în țară nu faci mare lucru. Apoi, sunt celebre cazurile lui Eliade, Cioran, Eugen Ionescu, care spuneau că dacă rămâneau în România nu se întâmpla nimic cu ei.

Contrastul legat de succesul celor din afară și anonimatul celor rămași spune totul: spre exemplu între Constantin Noica și colegii săi de generație plecați în străinătate. Străinătatea pentru români e un mod de evaluare mult mai bun și mai important, inclusiv prin comparație cu cei care devin celebri în propria lor țară”, a spus scriitoarea, conform dw.com.

Bomba momentului în România!

Mai mult, Aurora Liiceanu a vorbit şi despre şansele lui Kovesi. “În măsura în care acea femeie este validată în afară. Evaluarea internă nu e importantă pentru că oamenii sunt sătui de cumetre, amante, nepoate, neveste, fiice și de felul cum sunt promovate.

Promovarea în familie e ceva foarte statornic la noi, uitați-vă în showbiz unde e mai transparent: mulți dintre cei ajunși pe val, indiferent cum, prin muncă sau noroc, își împing copiii către celebritate folosind toate ingredientele tradiționale.

Chiar și în Franța, biografia unui bărbat e mai puțin spectaculoasă decât a unei femei, despre care mult mai repede se descoperă legăturile care au ajutat-o să devină celebră”, a mai spus aceasta, conform sursei citate.

To Top