Alegeri Prezidentiale 2024

Bomba dimineții: PSD, dispus să îl susţină pe Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale (SURSE)

BREAKING NEWS: Nicolae Ciucă, lovitură totală pentru USR! A decis să-l dea afară

PSD este dispus să îl susţină pe Nicolae Ciucă la prezidenţiale, dacă Marcel Ciolacu va fi premier, conform unor surse din partide citate de antena3.ro.

Liderii PSD se reunesc astăzi în Biroul Permanent Naţional ca să pregătească strategia pentru alegeri în cazul în care liberalii refuză alianţa. Social-democraţii îşi refac strategiile după semnalele prin care PNL le-a dat de înţeles că ar respinge un tandem electoral.

Marcel Ciolacu le-a transmis deja liberalilor să nu îşi facă planuri pentru un viitor comun după rotaţia premierilor, în cazul în care refuză alianţa.

Totuşi, în şedinţa de astăzi, liderii social-democraţi vor căuta noi soluţii ca să îi convingă pe liberali să accepte ideea de candidaţi unici măcar la alegerile prezidenţiale şi locale.

O astfel de înţelegere le convine celor de la PSD pentru că la alegerile locale au cei mai mulţi primari cu şanse de a fi realeşi.

Marcel Ciolacu, despre alegerile prezidenţiale: Eu nu exclud nicio variantă

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, la Piteşti, că a înţeles mesajul partenerilor de guvernare cu privire la un eventual tandem pentru următoarele alegeri, în care, susţine el, se va merge separat.

“Am înţeles mesajul lor. Am înţeles şi sondajele din ultimul timp care au ieşit în spaţiul public, comandate de PNL, care nu sunt tocmai prietenoase. Eu cred că am dat un mesaj foarte clar: această coaliţie poate continua şi după anul 2024. Ca şi om politic, eu nu exclud nicio variantă atâta timp cât avem un program de guvernare şi o guvernare care să răspundă la aşteptările românilor, la nevoile companiilor româneşti. Dacă vom avea această abordare comună, de ce nu să avem şi o alianţă?! Acest lucru nu l-am decis, pentru că nu îl decide Ciolacu, cum nu îl decide nici Nicolae Ciucă. Acest lucru îl decid membrii celor două partide. Am văzut reacţia partenerilor şi atunci înseamnă că nu e nevoie să facem asta. Vom merge la alegeri separat. Nu avem nicio problemă. Mă bucură reacţia să ştiu să nu îi mai obosesc pe colegii mei degeaba”, a spus Ciolacu, la o conferinţă de presă susţinută la Piteşti.

Miercuri, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, nu a exclus posibilitatea de a candida la prezidenţiale în tandem cu Nicolae Ciucă în calitate de premier. Ciolacu a fost întrebat, la Digi 24, dacă ar candida în alianţă la funcţiile de preşedinte şi prim-ministru în tandem cu Nicolae Ciucă.

“E un scenariu, nu-i exclus, dar nu e un scenariu simplu. În partide e puţin probabil să se accepte să nu aibă candidat. Îmi menţin părerea că cea mai bună soluţie e o coaliţie între Partidul Social Democrat şi PNL, văd o colaborare şi din 2024. Cum creionăm acest lucru, cum ducem discuţiile, vedem în perioada următoare. Acum trebuie să ne ridicăm la aşteptările românilor. Dacă mergem separat, e greu să mai creionezi o coaliţie. Are şi politica limitele ei. Dacă facem o alianţă politică, cred că vom avea un viitor comun în 2024 în ce priveşte majoritatea parlamentară”, a afirmat Ciolacu.

Joi, preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a spus, în privinţa posibilităţii de a face un tandem cu liderul PSD Marcel Ciolacu la viitoarele alegeri, că orice decizie în PNL se va lua în urma unei analize în forul de conducere, menţionând că acest subiect nu a fost discutat în partid.

To Top