Alegeri Prezidentiale 2024

Alianţa care şochează toată România! Ce pregătesc PSD şi PNL. Nimeni nu mai înţelege nimic

Alianţa care şochează toată România! Ce pregătesc PSD şi PNL. Nimeni nu mai înţelege nimic

Alianţa care şochează toată România! S-a aflat ce pregătesc PSD şi PNL. Nimeni nu mai înţelege nimic. Unii liberali ar vrea să meargă în tandem cu cei de la PSD la alegerile parlamentare, dar şi la cele prezidenţiale din 2024. Au însă o opoziţie puternică în partid.

PSD nu ar spune nu să nu aibă candidat comun la alegerile prezidenţiale 2024. L-ar susţine pe Marcel Ciolacu. Asta pentru ca Nicolae Ciucă să devină premier.

Totuşi, mai mulţi lideri ai celor de la PNL nu sunt de acord cu acest lucru. Prim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu a afirmat, într-o intervenție la Digi24, că nu este de acord ca PNL să îl susțină pe liderul PSD la alegerile prezidențiale din 2024. Acesta susține că PNL ar trebui să aibă candidat propriu.

„Cred că președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost destul de clar: «Nu am discutat chestiunea aceasta în partid. Deci, nu are rost să speculăm». Din punctul meu de vedere, este oricum prea devreme pentru discuții privind desemnarea candidatului la președinția țării, dar așteptările mele sunt ca PNL să aibă candidat propriu la Președinția României”, a declarat Dan Motreanu, la Digi24.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat în ceea ce privește o decizie asupra posibilei colaborări PNL-PSD la alegerile din 2024, susținută de șeful PSD, că sunt necesare discuții cu filialele formațiunii politice pe care o conduce. „Nu am discutat despre acest subiect. Orice decizie in PNL se va lua în urma unei analize la nivelul forului de conducere. Ne vom consulta filialele și pe orice decizie vom avea sustinerea de la toate filialele. Nu am discutat acest subiect”, a susținut Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu nu a exclus posibilitatea unei alianțe politice la alegerile din 2024. Susține că în acest context va exista și un viitor comun PSD-PNL privind majoritatea din Parlament. Șeful PSD a susținut că nu exclude varianta unei candidaturi în tandem cu actualului premier Nicolae Ciucă la alegerile din 2024.

Privind posibilitatea unei alianțe, șeful PSD a mai explicat că „e un scenariu discutat, e probabil”. „Vom discuta în partidele noastre. Dacă una dintre părți nu e de acord, mergem separat și vedem pe urmă dacă putem continuă împreună. Nu se termină pământul la Ciucă și Ciolacu sau la Partidul Social Democrat sau PNL. Să nu fim fataliști! Cel mai bine pentru România a fost că s-a făcut această alianța. Aduceți-va aminte de unde am plecat după doi ani de guvernare de dreapta, în ce criză eram. Când vorbim de rotație, sunt convins că vom vorbi să urcăm și mai mult actul guvernamental”, a susținut Ciolacu la Digi24.

Alianţa care şochează toată România!

Prim-vicepreședintele PNL Iulian Dumitrescu a precizat că în cadrul partidului nu s-a discutat despre ipoteza în care PNL să nu aibă candidat la alegerile prezidențiale. „Nouă ne-ar plăcea un tandem cu domnul Ciucă președinte și domnul Ciolacu premier. La ora asta, nu ne-ar deranja, dar mai este mult până la alegerile prezidențiale. Nu s-a discutat în partid să renunțăm să avem candidat la prezidențiale”, a declarat Dumitrescu, președinte PNL Prahova, conform libertatea.ro.

Acesta a precizat, potrivit sursei citate, că există o dorință în partid pentru un candidat propriu la prezidențiale, acestea fiind „președintele partidului, când se va pune problema”: „Eu îmi doresc să avem un candidat la prezidențiale”.

„Sunt tatonări. E un an greu, nu știu dacă e momentul să vorbim de prezidențiale. Lucrurile se așează în 2024. O evaluare corectă ar fi după alegerile europarlamentare. Pe sondaje, fiecare se simte mai tare, mai puternic, poza e de moment. Poza care contează o reprezintă alegerile oficiale, oricare ar fi ele”, a mai precizat prim-vicepreședintele PNL.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL și europarlamentar, este de părere că partidul va avea un candidat la alegerile prezidențiale din 2024. „PNL va avea 100% candidat la prezidențiale în anul electoral 2024. Acesta va fi și viitorul președinte al României pentru următorii 10 ani”, a declarat acesta pentru Libertatea.

To Top