Alegeri Prezidentiale 2024

Alegeri Prezidențiale 2024. Acesta este scenariul ascuns, despre care nimeni nu vorbește

El ar putea deveni noul președinte al României! Are cele mai multe șanse să câștige alegerile

Alegeri Prezidențiale 2024. Profesorul Bogdan Glăvan a scrie pe pagina sa de Facebook un amplu comentariu legat de candidații la alegerile prezidențiale din 2024. Observațiile făcut de Bogdan Glăvan au fost făcute pe margine sondajului Atlas Intel, ale cărui rezultate le-a prezentat și România Politică.

“Sondajul Atlas Intel reprezintă o gură de aer proaspăt pe piața informației politice, dar nici el nu este corect. Adică și el a fost prezentat cu un anume scop. Scopul este ca cineva să-i arate pisica lui Ciolacu. Conform sondajului, Mircea Geoană este bine poziționat în lupta pentru Cotroceni, iar scorul electoral al PSD este de 25% – față de 36%(!!!) cât arată sondajul CURS de săptămâna trecută… no comment,” scrie Bogdan Glăvan.

Sunt convins că PSD obține acum semnificativ mai puțin de 35-36% din voturi. Sondajul INSCOP îl creditează cu 31%. Având în vedere că la alegerile din 2020 PSD a obținut 29%, în opinia mea este probabil ca scorul lui acum să fie cel mult acesta; poate sub 29%, deoarece s-a erodat. Dar nu cred că este 25%. Oricum, scorul real al PSD nu este cel trâmbițat în general România, ci mai mic. Asta explică și agitația în creștere a PSD din ultima vreme. Atenție! – până la alegeri mai e mult, partidul va merge tot în jos și, da, este posibil ca în 2024 să obțină 25%, scrie profesorul.

Ni se spune că AUR este pe locul 2, cu 18% din voturi, ceea ce cred că este corect, în linii mari. Ultimul sondaj INSCOP arată la fel.

Ni se spune că scorul PNL este 17% – mi se pare relativ corectă cifra, am văzut una și mai mică, dar sondajele care arată mai mult bat câmpii. Nervozitatea manifestată în interiorul PNL dovedește asta. În plus, PNL și-a pierdut identitatea, odată cu încălcarea angajamentelor și cu virarea bruscă la stânga, prin reconstrucția USL. Partidul este ciuca bătăilor, în fruntea lui se află niște nulități politice care mai de care mai compromise, scandalurile se țin lanț.

USR – 12%, PMP – 6%, UDMR – peste 6%: sunt scoruri mai corecte decât cele prezentate de tonomatele românești, care scad în mod sistematic procentele acestor partide, intoxicându-ne în schimb cu partide de care nu a auzit nici mamaia sau cu partide „din oficiu”, care nu au rețea în teritoriu și care în alegeri au fost sublime dar inexistente: PU-SL (nu vă spun ce înseamnă), Alianța pentru Patrie, Partidul Ecologist ș.a.

Pro-România, partidul lui Ponta, are 4%. Mi se pare exagerat, acest partid a avut 4% la alegerile anterioare și de atunci nu s-a mai auzit nimic de el.

Forța Dreptei apare cu 3%. Nu știu dacă e corectă cifra, dar partidul crește, acum are organizații în aproape toate județele României, deci nu poate decât să crească în viitor.

Alegeri Prezidențiale 2024: Ce nu ne spune sondajul

În ceea ce privește alegerile prezidențiale, sondajul este la fel de interesant, chiar dacă are o hibă mare: prezența L. C.Kovesi în competiție. După părerea mea, doamna Kovesi nu va candida. Un om normal, în locul ei nu ar face-o. Este foarte simplu de ce: ea deține în prezent o funcție înaltă la nivel european, o funcție în care poate scrie istorie, o funcție mai mare decât cea pe care o va obține vreodată Iohannis, astfel încât absolut rațional și firesc este să își continue această carieră europeană abia începută. Nici după ce își va încheia acest mandat nu cred că se va întoarce în România. Asta ar face un om normal, pasionat de meseria lui, ajuns să lucreze într-o instituție internațională prestigioasă.

Așadar, ce mi se pare cu adevărat interesant este CE NU NE SPUNE SONDAJUL, adică scenariul 4 😉 acela în care Kovesi nu există. Conform tuturor celor 3 scenarii din sondaj, Kovesi adună 20-22% din voturi. Ei bine, imaginați-vă că nu candidează. Către cine se redistribuie voturile pentru ea? Către Ciolacu? Nu. Către Ciucă? Nu. Către Simion? Nu. Clasamentul se schimbă radical dacă din el dispare Kovesi 🙂

Ciolacu este creditat cu 17,5%, sub scorul partidului, ceea ce este neverosimil, după părerea mea, însă chiar dacă are mai mult, el se va eroda de acum încolo, din momentul în care devine prim-ministru. Însă altceva este important. Un candidat unic din partea opoziției parlamentare (Forța Dreptei-USR) și PMP (care nu figurează cu candidat în acest sondaj) ar intra în turul 2 al alegerilor. Sondajul Atlas Intel este primul sondaj care indică în mod clar acest lucru. Acest candidat de dreapta va beneficia nu doar de voturile partidelor, ci va culege și o parte din voturile arondate lui Kovesi și va intra în turul 2 fără probleme. Iar în turul 2 al alegerilor va porni cu prima șansă. Acesta este scenariul ascuns, despre care nimeni nu vorbește, dar care dă frisoane multora. Aritmetica o arată.

To Top