Alegeri Prezidentiale 2024

Adevărata miză a alegerilor parlamentare 2024! De ce PSD îşi doreşte anticipate. Opoziţia dă de pământ cu cei de la PSD

BREAKING NEWS! Marcel Ciolacu a confirmat, în premieră, o informație bombă: România a sprijinit militar Ucraina

Adevărata miză a alegerilor parlamentare 2024! S-a aflat de ce PSD îşi doreşte anticipate. Opoziţia dă de pământ cu cei de la PSD şi spune clar. Candidatul social democraţilor nu va avea şanse la alegerile prezidenţiale 2024 nici dacă ar candida singur.

PSD este făcut praf de către unul dintre liderii Opoziţiei, Eugen Tomac. Liderul PMP Eugen Tomac spus clar. Nu vom avea alegeri anticipate în România, oricât de mult şi-ar dori PSD. Mai mult, un candidat de stânga la prezidenţiale, şi dacă merge singur în această bătălie electorală, va pierde, spune Tomac.

Eugen Tomac a spus clar. Electoratul de dreapta este un electorat tăcut care nu va accepta ca România să fie condusă de stânga după 2024. Tomac a mai spus că PMP va susţine orice candidat pe care o coaliţie de dreapta îl va stabili ca şi candidatul cel mai potrivit. Asta în urma unor negocieri politice, a unor analize politice, a unor sondaje.

”Nu vom avea alegeri anticipate în România, oricât de mult şi-ar dori PSD acest lucru. Se discută, iau în calcul pentru că îşi dau seama că după un an de mariaj în care au promis atâtea, totul le dă pe minus şi evident că revolta, nemulţumirea de la primari, preşedinţi de Consilii Judeţene, tot aparatul de stat care aşteaptă bani de la PNRR, văd că au fost doar promisiuni, îi pune pe gânduri”, a spus Tomac, în direct la Prima News.

El a precizat că în România este foarte greu să accepţi alegeri anticipate ca parlamentar. ”PSD, dacă va merge pe linia anticipatelor, l-ar reinvia pe Klaus Iohannis. I-ar da prilejul să intre într-o confruntare mai mică sau mai mare cu PSD. Când vor încerca să îl pună în aplicare, vor vedea ca şansele sunt foarte mici”, a mai spus Tomac.

Despre candidatul dreptei la alegerile prezidenţiale, liderul PMP a spus că este absolut convins, ”indiferent de strategie, cum îşi aşează calculele, că îl convinge Ciolacu pe Ciucă să meargă în tandem, că îşi schimbă candidatul PSD, că la cum arată lucrurile astăzi, un candidat de stânga şi dacă merge singur în această bătălie electorală va pierde”.

Tomac a explicat că ”oamenii de dreapta tac, înţeleg consecinţele războiul, criza energetică, criza din agricultură, dar oamenii de dreapta sunt oamenii care muncesc şi plătesc taxe în această ţară şi în momente cheie vor ieşi la vot”.

”Să nu uităm că 6,5 milioane de români au ieşit la vot în 2014 şi l-au votat pe Iohannis, 6,6 milioane au ieşit în 2019 şi l-au votat. Avem o majoritate care se exprimă când atunci sunt momente decisive şi nu văd cum această majoritate care a ieşit şi şi-a spus punctul de vedere va accepta ca România să fie condusă de stânga după 2024”, a apreciat Tomac.

Adevărata miză a alegerilor parlamentare 2024!

Despre candidatul AUR la prezidenţiale, Tomac a spus: ”Eu refuz că în România avem atâţia oameni naivi care pot vota un candidat cu gura mare care nu a muncit o singură zi”.

”Cereţi-i cartea de muncă lui George Simion şi întrebaţi-l câte zile a muncit. Un om care nu a muncit o singură zi cum poate reprezenta speranţele a milioane de oameni? Refuz să cred că trăiesc într-o asemenea societate, există o dezamăgire putrnică în societate după toate crizele, dar funcţia de preşedinte al României este o pălărie prea mare pe care o visează, oricât l-ar prezenta unii şi alţii drept o soluţie. Un om care nu a reuşit nimic în viaţă în afară de zgomot şi această oportunitate pe care au fructificat-o, însă este prea mult”, a mai spus Eugen Tomac.

Eugen Tomac a mai spus că ”PMP va susţine orice candidat pe care o coaliţie de dreapta îl va stabili ca şi candidatul cel mai potrivit, în urma unor negocieri politice, a unor analize politice, a unor sondaje. ”Contează să vezi posibilitatea de creştere, să intre în turul doi”, a arătat el.

Tomac a arătat că inclusiv în rândul acestor partide care vor să facă o alternativă pe dreapta există persoane care pot scoate oamenii la urne, iar această chestiune va face parte dintr-o negociere politică. ”Important este să iei decizia cea mai bună pentru rezultatul final”, a precizat el.

Despre o candidatură a Codruţei Kovesi la prezidenţiale, Eugen Tomac a afirmat că are un profil de candidat la prezidenţiale dar este procuror general european, şi nu crede că un om care are această poziţie atât de importantă ar lăsa acea poziţie pentru a candida. ”Nu am văzut să dea niciun semnal. Nu cred că va candida”, a mai spus Tomac.

To Top