Alegeri Parlamentare 2024

USR ar putea să dispară de pe scena politică! Afirmaţie incredibilă înaintea alegerilor din 2024. Greşeala uriaşă făcută de acest partid

Apare o nouă forță politică în România: "E posibilă o construcţie şi alternativă de dreapta"
Cătălin Drulă, sursa foto facebook

USR ar putea să dispară de pe scena politică! Afirmaţie incredibilă înaintea alegerilor din 2024. Greşeala uriaşă făcută de acest partid i-ar putea costa scump pe cei din Uniune. Sunt previziuni bombă cu ceva mai mult de un an înaintea alegerilor.

România îşi va alege toată conducerea în 2024. Vom avea alegeri locale, europarlamentare, parlamentare, dar şi prezidenţiale.

În mare pericol înaintea acestui tur de forţă este USR. Politologul Cristian Pîrvulescu, decanul Facultății de Științe Politice de la SNSPA, vine cu amănunţe importante. Acesta susține că, la alegerile din 2024, Româna va vedea probabil reprodus votul din anul 2020.

USR ar putea să dispară de pe scena politică!

Pârvulescu a vorbit, în primul rând, despre cei de la USR, dar şi despre cei de la AUR. cele două partide formează acum Opoziţia. Pârvulescu spune că marea miză a AUR va fi ca, la alegerile din 2024, să-și construiască organizații locale. Aceasta ar fi o mare problemă a PSD, crede politologul. Acești primari ar putea fi preluați din zona PSD și mai ales din zona rurală, care este foarte afectată de teoriile conspirației.

USR, dacă va supraviețui anului 2024, va putea reprezenta alternativa la sistemul de partide existente, spune Cristian Pîrvulescu. Politologul spune însă că USR a ratat anul 2020, când putea să își consolideze organizațiile locale. A trăit cu iluzia că politica se poate face pe rețelele sociale.

„Votul naționalist, în anumite situații poate să joace un rol, dar nu este foarte important și determinant în România. Votul clientelar e cel mai important. Nu cred că USR e un partid muribund. Cred că e un partid de opinie care va reuși să se mobilizeze în anul electoral. Are probleme. Momentul adevărului va fi la alegerile locale, când vom vedea dacă primarii aleși vor reuși să mai rămână pe poziție în foarte multe localități”, a spus Pîrvulescu, în direct la RFI.

To Top