Alegeri Parlamentare 2024

Surprize uriaşe înaintea alegerilor parlamentare 2024! Sondajul care aruncă în aer scena politică

Adevărata miză a alegerilor din 2024! Un fost ministru spune de ce are nevoie România: Tragedia e că niciun politician nu o are pe agendă

Surprize uriaşe înaintea alegerilor parlamentare 2024! Sondajul care aruncă în aer scena politică. România se pregăteşte de un an electoral fără precedent. Vom avea parte de patru rânduri de alegeri în 2024. Începem cu alegerile locale şi cu cele europarlamentare, iar în toamnă sunt alegerile parlamentare, dar şi cele prezidenţiale.

Un nou sondaj INSCOP, cel mai recent, vine cu noi surprize. Sondajul a fost realizat la comanda liberalilor. Sunt creşteri pentru aproape toată lumea.

Cei de la INSCOP spun că partidele de guvernământ, PSD și PNL, dar și cele din opoziție, AUR și USR, au câștigat câteva procente în februarie, față de luna decembrie. Datele au fost culese în perioada 5 -19 februarie 2023 pe un eșantion de 3.000 de persoane cu vârsta de 18 ani și peste, se arată în document.

PSD se menține aproximativ la cifrele obținute anterior, în ultimul sondajul INSCOP, și crește cu doar 0,2%. În schimb, liberalii câștigă puțin peste 2% comparativ cu luna decembrie. AUR are o tendință de creștere și de la 18,1% a crescut la 18,2% în februarie. În același timp, USR crește de la 10,9% în decembrie la 11,2% în luna februarie. PSD – 31,7% PNL – 22,3% AUR – 18,2% USR – 11,2%.

Surprize uriaşe înaintea alegerilor parlamentare 2024!

În ceea ce privește votul la alegerile parlamentare, sondajul INSCOP arată că 20,7% dintre respondenți nu ar participa la vot, în timp ce 46% ar merge categoric să voteze.

Până la alegerile de anul viitor mai este un hop uriaş de trecută. La finalul lunii mai ar trebui să aibă loc rotativa la guvernare. Cei de la PSD au spus clar. Dacă Marcel Ciolacu nu îi va lua locul lui Nicolae Ciucă în fruntea Guvernului, PSD pleacă de la Palatul Victoria şi declanşează alegerile anticipate. Un alt scenariu incredibil ar fi ca anul viitor, după alegerile europarlamentare şi locale cei de la PSD şi PNL să se alieze. Astfel, cele două partide ar putea avea aliaţi comuni la alegerile parlamentare, dar şi la prezidenţiale.

To Top