Alegeri Parlamentare 2024

Surpriză uriaşă în politică! Dezvăluiri înaintea alegerilor parlamentare. Partidul care nu mai intră în Parlament

PNL aruncă în aer scena politică! Propunerea făcută pentru alegerile parlamentare din 2024

Surpriză uriaşă în politică! Dezvăluiri înaintea alegerilor parlamentare. Partidul care nu mai intră în Parlament. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva. Sunt date oficiale ale unui nou sondaj de opinie care arată cam ce vor să voteze românii anul viitor.

În România vor avea loc 4 rânduri de alegeri în 2024. Este vorba despre alegerile locale, europarlamentare, prezidenţiale, dar şi parlamentare.

În acest moment, PSD este partidul preferat de cei mai mulţi români care vor merge la vot. Are 10% peste PNL şi AUR, conform ultimul sondaj INSCOP, realizat la comanda Partidului Verde, conform adevarul.ro.

30,4% dintre cei chestionați au precizat că dacă duminica viitoare ar fi alegeri, ar pune ștampila pe candidații PSD. Următorul partid în ordinea preferințelor este PNL, cu 21,6%. Alianța pentru Unirea Românilor a fost indicată de 19,1% dintre respondenți.

Potrivit sondajului INSCOP, Uniunea Salvați România ar fi votată de 10,9%, în timp ce Uniunea Democrată a Maghiarilor din România ar fi prima formațiune care nu ar trece pragul.

Partidul condus de Victor Ponta, Pro România, e indicat de 3% dintre cei întrebați. PMP ar fi votat de 2,9%. Partidul Verde, cel care a comandat sondajul, are un procent de 2,7%, în timp ce Partidul Ecologist, doar 1,6%. Forța Dreptei, formațiunea condusă de Ludovic Orban are 0,7%, în timp ce REPER, partid rupt din USR, doar 0,1%.

În ceea ce privește prezența, dintre cei chestionați, 43,3% dintre cei întrebați au precizat că sigur vor merge la la urne, dacă duminica viitoare ar fi alegeri. Tot în zona celor care aproape siguri că ar merge la vot, sunt 16,4.

Partidul care nu mai intră în Parlament

Sondajul de opinie la nivel național a fost realizat INSCOP Research. Datele au fost culese în perioada 1 -13 feb 2023. Metoda de cercetare: interviu prin intermediul chestionarului. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului simplu aleator, fiind de 1000 de persoane, reprezentativ pe categoriile sociodemografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3.1 %, la un grad de încredere de 95%.

Pe de altă, ultimul studiu INSCOP, la comanda PNL, arată o creștere a liberalilor de la 20,2% la 22,3%. Așadar, o diferență de 0,7%. Pe de altă parte, celălalt mare partid al Coaliției, PSD, e cotat la 31,7%. Mai precis, cu peste un procent față de actualul studiu sociologic.

În continuare românii arată un dezinteres față de politică, după cum arată un studiu IRES de la finalul anului trecut. 51% din românii chestionați în ultimul sondaj al IRES din 2022 nu erau la curent cu schimbările politice, un exemplu fiind rocada premierilor din mai, când următorul șef al Guvernului va fi de la PSD.

To Top