Alegeri Parlamentare 2024

S-a aflat adevărul despre AUR! Ce se va întâmpla cu partidul lui George Simion la viitoarele alegeri

George Simion aruncă bomba: Se pregătește privatizarea Romsilva și Hidroelectrica!
George Simion, sursa foto facebook

S-a aflat adevărul despre AUR! Nimeni nu s-a gândit ce se va întâmpla cu partidul lui George Simion la viitoarele alegeri. Formaţiunea politică intrată în Parlament în 2020 ar avea o creştere uluitoare în sondajele de opinie. Mai mult, ar fi deja pe locul al doilea înaintea alegerilor parlamentare din 2024.

Într-un editorial extrem de dur, Ioana Ene Dogioiu vorbeşte despre creşterea accelerată a formaţiunii lui George Simion.

Editorialistul spune clar. În unele sondaje de opinie, partidul lui George Simion ar fi deja pe locul secund. PSD se află în scădere, iar AUR ar putea ajunge chiar pe primul loc. “Este o realitate care nu ar trebui să ne surprindă în corelație cu datele care arată că avem cel mai mare procent de cetățeni care nu mai susțin ajutorul acordat Ucrainei de UE și cel mai mare procent de cetățeni care nu mai consideră că apartenența la UE e ceva bun.

Și este posibil ca procentul asociat AUR să fie subdimensionat, având în vedere că în cazul partidelor cu carte de vizită proastă există o reticență în a recunoaște intenția de vot, care dispare la urnă. Ar fi bine să nu ne amăgim cu mitologia care ne bântuie din traumele trecutului: creația serviciilor, susținută de servicii. Creație, necreație, nu serviciile pun votul în urnă.

Este clar că oferta AUR, antieuropeană, antiamericană, suveranistă, legionaroidă, frustrată, revanșardă se întâlnește cu o cerere care există în electorat. Și, repet ceea ce am mai afirmat, e riscant să crezi că până în 2024 zona suveranistă se va limita la AUR. Este posibil ca oferta să se diversifice pe paliere de electorat în funcție de credințe, nivel de educație etc. Cauzele aderenței la acest tip de curent sunt însă aceleași”, spune Dogioiu, conform spotmedia.ro.

Mai mult, Dogioiu spune clar. Un partid precum AUR a ajuns să crească atât de mult şi din cauza comportamentului UE. “Limbajul sec, scrobit, distanța, corectitudinea politică dusă la cote absurde fac ca mesajele centrului UE să nu mai ajungă la destinatari. Pentru că nu vorbesc pe limba lor.

Totodată, avem probabil cea mai slabă formulă de lideri europeni de când a apărut construcția europeană. Lideri care nu inspiră, nu au tracțiune, nu conving și par cumva fericiții locatari ai unui Olimp din care nu văd și nu sunt văzuți.

Apoi, este trauma pandemiei și a restricțiilor sale, unele excesive, care au antagonizat și au creat psihoze. Și din acest punct de vedere România a fost campioana inepțiilor, în frunte cu internarea forțată a asimptomaticilor care nu s-a mai întâmplat niciunde în lumea largă și care a rupt, cu efecte ulterioare dramatice, încrederea între autorități și cetățeni.

Fronda a făcut ca foarte mulți oameni infectați să se ascundă, chiar după ce internarea forțată a fost eliminată, și să ajungă la medic abia când nu se mai putea face nimic pentru ei. Mortalitatea imensă din octombrie 2021 a fost și consecința faptului că oamenii s-au temut mai tare de măsurile autorităților decât de boala însăși până când a fost prea tărziu”, mai spune Dogioiu, conform sursei citate.

S-a aflat adevărul despre AUR!

Aceasta avertizează. Este posibil să apară şi alte partide de factura AUR. “Guvernele în general, dar mai ales cel actual, și-au făcut un obicei din a capitaliza nerușinat ca proprii realizări beneficiile apartenenței la UE și de a pune în cârca UE eșecurile.

USR nu reușește să o capitalizeze pentru că nu mai e nici cal, nici măgar. Nu mai e, nici nu mai poate fi după ce a fost la guvernare, partid antisistem, care pur și simplu să se încarce cu ura din cetate. Dar ca partid mainstream nu aduce nimic în afară de lozinci, nu proiectează siguranță, competență și consecvență.

AUR are luxul antisistemului, nu oferă nicio soluție, nu numai că nu are niciun proiect cât de cât consistent, dar nimeni nu așteaptă așa ceva de la el.

Ar fi un autentic dezastru un scor foarte mare al AUR. Nu vor guverna, nu au cu cine, vor rămâne în opoziție, dar cu mult mai vocali, mai toxici și mai influenți în acest fel.

Este o iluzie. Nu au cum să se bată cu AUR pe terenul AUR. Ceea ce ar trebui să facă ar fi o bună guvernare, cu oameni competenți și grijă pentru interesul public. Altfel decontul va fi inevitabil și devastator”, a mai spus Ioana Ene Dogioiu.

To Top