Alegeri Parlamentare 2024

Greşeala uriaşă a PSD şi PNL! Ce au putut să facă cele două partide înaintea alegerilor de anul viitor

Greşeala uriaşă a PSD şi PNL! Ce au putut să facă cele două partide înaintea alegerilor de anul viitor
Rareş Bogdan, sursa foto facebook

Greşeala uriaşă a PSD şi PNL! S-a aflat ce au putut să facă cele două partide înaintea alegerilor de anul viitor. Totul se întâmplă în contextul creşterii accelerate în sondaje a celor de la AUR. Cele două partide din Coaliţie încearcă să aduce voturi din zona naţionalistă.

PSD şi PNL s-au lansat în campania electorală pentru cele 4 rânduri de alegeri din 2024. Au trecut însă la un altfel de discurs.

Într-un editorial pentru hotnews.ro, Luminiţa Pîrvu atenţionează asupra faptului ca PSD şi PNL merg spre latura naţionalistă. “Cu un an înainte de alegeri, PSD și PNL s-au lansat în campanie electorală și se luptă cu corporațiile care sunt „dușmanii poporului” pentru binele românilor. Dincolo de AUR care își promvează politica anti-sistem și merge pe culoarul vechiului electorat PRM-ist, pe scena politică românească, PSD și PNL au intrat deja în logica electorală și încearcă să joace cartea periculoasă a naționalismului.

Pe de o parte, PSD își pregătește programul de guvernare și lansează dezbaterea impunerii unei taxe de solidaritate a companiilor mari arătând cu degetul cum acestea „au acumulat averi” și „au facut profituri uriașe” pe spinarea românilor.

În debutul lui 2023, președintele PSD Marcel Ciolacu scria pe pagina sa de Facebook că „în România este nevoie de o taxă de solidaritate pentru tot ceea ce înseamnă averi acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani, prin profituri cu adevărat nesimțite”.

Mesajul lui Marcel Ciolacu este că sub conducerea PSD „statul va aduna resursele necesare pentru a ajuta atât milioanele de români care se confruntă cu criza costului vieții, cât și companiile românești, în special IMM-urile”.

De cealaltă parte, PNL a înțeles că pentru a ține pasul în fața electoratului trebuie să pluseze pe tema taxei de solidaritate. După un schimb de replici publice prin care liberalii spuneau că nu sunt de acord cu taxa de solidaritate, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan iese la rampa în scandalul taxării OMV și lansează acuzații asupra marilor corporaţii care „pur şi simplu sfidează statul român şi scot profiturile în afara graniţelor de ani şi ani de zile şi nimeni nu face nimic”.

Greşeala uriaşă a PSD şi PNL!

Tema taxei de solidaritate este doar cel mai recent exemplu pentru că în ultima perioadă atât PSD cât și PNL s-au întrecut în abordări care mai de care mai naționaliste.

Un alt episod de menționat este cel al deputatul PNL Pavel Popescu care înaintea Consiliul JAI amenința cu legi împotriva firmelor austriece și olandeze, dacă România nu este acceptată în Schengen. Si lista poziționarilor și declarațiilor naționaliste continuă.

O altă temă intens speculată de politicieni este cea a „ținutului secuiesc”. În urmă cu câteva zile, ministrul Afacerilor Externe Ministerul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a chemat pe ambasadorul Ungariei la București pentru a dat explicații în legătură cu declarațiile preşedintelui Comisiei pentru Politică Externă din Parlamentul Ungariei privind pretinsa îngrădire de către România a dreptului arborării drapelului aşa-zisului ţinut secuiesc”, conform sursei citate.

To Top