Alegeri Parlamentare 2024

Dezvăluirea care va produce un cutremur pe scena politică! Planul uluitor al celor de la PSD şi PNL. Se întâmplă înaintea alegerilor din 2024

Dezvăluirea care va produce un cutremur pe scena politică! Planul uluitor al celor de la PSD şi PNL. Se întâmplă înaintea alegerilor din 2024

Dezvăluirea care va produce un cutremur pe scena politică! Planul uluitor al celor de la PSD şi PNL. Se întâmplă înaintea alegerilor din 2024. Un cunoscut analist politic vine cu amănunte incredibile despre cele mai mari partide din România.

Andrei Ţăranu nu exclude faptul că PSD și PNL vor să repete episodul USL și să se asigure, împreună, că obțin un scor cât mai mare la alegerile de anul viitor. PSD şi PNL ar putea avea candidaţi comuni la alegerile parlamentare 2024, dar şi la prezidenţiale.

Ţăranu spune că a mai remarcat faptul că, în general, membrii de bază și votanții celor două partide nu au nicio problemă cu această asociere. Cei care sunt radicali anti-PSD în parte au migrat deja spre USR.

Dezvăluirile vin după ce un sondaj INSCOP Research, realizat la comanda PNL, a arătat că aproximativ 45% dintre alegătorii PNL și PSD ar avea o părere destul de bună în privința unei alianțe între cele două formațiuni.

„Știți foarte bine că PSD și PNL nu sunt deloc diferite din punct de vedere ideologic. Asta e doar așa, un fel de afirmație care se păstrează din 1990. Nu avem partide de stânga în România și nu le mai avem probabil de prin 2012, dar nu ăsta e lucrul cel mai important.

USL-ul din 2012, dacă vă aduceți aminte, a fost salutat și de cei de la PNL, și de cei de la PSD. A fost formula prin care au câștigat extraordinar de mult, undeva la 66% din sufragii și 70% din locurile din Parlament, în 2012, cu un număr uriaș de primari și de consilii județe. Vor să repete acest lucru, iar membrii de bază, votanții PNL și PSD sunt fericiți cu această formulă, că pe ei nu-i interesează o formă de opoziție democratică între cele două partide, ci mai degrabă o formă de… haideți să-i spunem raporturi clientelare care se pot stabili în interiorul unui guvernământ pe care cele trei partide îl vor da, și cu UDMR. Aici e de fapt marea problemă pe care o avem de multă vreme.

Dezvăluirea care va produce un cutremur pe scena politică!

Doar o parte dintre cei care sunt radicali împotriva PSD s-au mutat deja înspre USR pentru că, alături de sondajul dlui Ștefureac, au mai existat în paralel câteva sondaje făcute în această perioadă”, a declarat politologul Andrei Țăranu, conform B1 TV.

Potrivit sondajului INSCOP, 43,7% dintre votanții PNL și 45,2% dintre votanții PSD ar avea o părere „destul de bună” despre realizarea unei alianțe între cele două partide la alegerile din 2024.

Deja pare că se conturează o înțelegere între PNL și PSD în perspectiva alegerilor de anul viitor pentru Primăria Capitalei. În vreme ce PMP a anunțat că-l va susține pe Nicușor Dan, iar USR a avut un mesaj oarecum similar de sprijin pentru actualul primar, PNL pare că a rupt deja rândurile și vrea să vină cu propriul candidat. Acesta ar urma să fie Sebastian Burduja. Numai că spargerea acestui bloc de Dreapta va crește șansele Gabrielei Firea (PSD) de a câștiga Primăria Generală. Practic, dacă PNL nu-l va susține pe Nicușor Dan pentru un nou mandat, va face cadou Primăria Gabrielei Firea.

To Top