Alegeri Parlamentare 2024

Cutremur în coaliţie! PNL vrea să-i dea afară din Guvern pe cei de la PSD. Dezvăluiri incendiare din interior

Cutremur în coaliţie! PNL vrea să-i dea afară din Guvern pe cei de la PSD. Dezvăluiri incendiare din interior

Cutremur în coaliţie! PNL vrea să-i dea afară din Guvern pe cei de la PSD. Dezvăluiri incendiare din interior. Se pare că liderii PNL au inițiat discuții cu cei de la PSD pentru comasarea alegerilor în anul 2024. Deocamdată, cei de la PSD nu își doresc comasarea alegerilor din rațiuni electorale.

În anul 2024 vom avea 4 rânduri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Cei de la PSD știu că sunt favoriți la locale și parlamentare. Tocmai de aceea vor ca fiecare rând de alegeri să fie la termen. Social-democrații sunt conștienți că sunt favoriţo. Faptul că vor fi 4 rânduri de alegeri va obosi electoratul și PSD speră să îi mobilizeze activul de partid pentru a forța o victorie la alegerile prezidențiale.

Liberalii sunt conștienți de faptul că alegerile separate îi dezavantajează și încearcă toate variantele pentru comasare. În PNL a apărut o grupare care susține inclusiv soluția radicală: alianță cu partidele de dreapta pentru a lăsa PSD în off-side în Parlament. O astfel de alianță ar însemna o sfidare pe față a partenerilor de coaliție și ar tulbura serios apele.

Liberalii ar încerca să coaguleze o majoritate cu USR și Forța Dreptei, dar și cu independenți din Parlament și vor testa să vadă dacă pot trece ”hopul” fără PSD, conform stiripesurse.ro.

Dacă această majoritate se dovedește viabilă ea ar deschide calea pentru o reconfigurare a guvernării și PNL ar putea să nu mai facă rotativa premierilor cu PSD.

PNL vrea să-i dea afară din Guvern pe cei de la PSD

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, spune că partidul său are alte priorități: ”Nu cred că această problemă este pe agenda de astăzi, de mâine, de lunile următoare, de iarna următoare a cetățenilor din România. Din contră, aș putea să spun că toate problemele economice și sociale pe care le vedem, de la inflație și nevoia de a lupta cu ea și de a scădea creșterea inflației în perioada imediat următoare, sperăm ca până la sfârșitul anului să fie dintr-o cifră, să nu mai fie din două cifre, toate măsurile pe care trebuie să le luăm astăzi pentru fermierii din România, acestea sunt temele importante”, a spus acesta care subliniază şi altceva.

”Trebuie să vorbim despre economie, nu despre politicieni. Probabil că atunci când vorbim despre comasarea alegerilor, este mai mult despre politicieni, decât despre cetățeni, iar PSD se concentrează pe a găsi soluții în guvernare pentru cetățeni”, a mai spus Oprea.

To Top