Alegeri Parlamentare 2024

Bomba momentului în politică! Ce pun la cale Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu. Ar fi fără precedent în România

Bomba momentului în politică! Ce pun la cale Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu. Ar fi fără precedent în România

Bomba momentului în politică! S-a aflat ce pun la cale Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu. Ar fi fără precedent în România. Este vorba despre forţarea alegerilor anticipate. Chiar şi cei de la UDMR ar intra în acest joc. În contextul noilor sondaje electorale apărute în ultima săptămână în spaţiul public scenariul acesta pare şi mai plauzibil.

PSD şi PNL se tem de AUR. Astfel Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu ar fi început să cocheteze cu ideea forţării alegerilor anticipate. Organizate cât mai repede, ar tăia elanul căpătat de formaţiunile mai mici.

UDMR are un electorat fix şi disciplinat, astfel încât nu are un interes deosebit în forţarea anticipatelor. Totuşi, şi-ar sprijini partenerii de coaliţie. PSD, PNL și UDMR ar viza o demisie în bloc a parlamentarilor pentru a forța organizarea de alegeri anticipate.

Bomba momentului în politică!

Alegerile ar urma să aibă loc la începutul verii sau sfârșitul toamnei, în cursul acestui an. Planul este gândit pentru a evita o ascensiune a partidelor de opoziție. PNL ar vrea să blocheze ascensiunea blocului PMP, Forța Dreptei, USR, în timp ce PSD ar vrea să reteze aripile celor de la AUR, conform stiripesurse.ro.

Conform sondajelor actuale, PSD și PNL stau cel mai bine în sondaje, dar AUR și blocul de dreapta înregistrează o ascensiune care ar putea reprezenta o problemă, dacă alegerile ar avea loc la termen, adică în 2024.

Mai mult, un scenariu care s-a mai vehiculat până acum ar fi ca cele două partide să meargă în alianţă şi în alegeri. Practic, PSD şi PNL ar putea să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale 2024. Asta ar putea stopa orice şansă a unui candidat din afara celor două partide să aibă şanse măcar în turul 2. Se vorbeşte chiar şi de candidaturi comune la alegerile locale sau la cele parlamentare.

To Top