Alegeri Parlamentare 2024

Bomba momentului în politică! Ce pregătesc cei de la PSD şi PNL. Viitorul României, în joc

Bomba momentului în politică! Ce pregătesc cei de la PSD şi PNL. Viitorul României, în joc

Bomba momentului în politică! S-a aflat ce pregătesc cei de la PSD şi PNL. Viitorul României, în joc. Sunt dezvăluiri de ultimă oră înaintea alegerilor parlamentare 2024. S-a aflat ce partide ar putea să câştige alegerile de anul viitor.
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre șansele partidelor tradiționale, înainte de anul electoral 2024.

Mai mult, acesta a vorbit și despre rolul alianței USL, de acum un deceniu, în creșterea economică a României. PSD şi PNL ar putea să formeze o lianţă înanintea alegerilor de anul viitor.

„Dacă cele două partide, Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal, doresc să rămână în alianță, au toate șansele să mai rămână la guvernare și după 2024. Sigur că ar fi un candidat unic la președinție, un premier deja desemnat, așa cum s-a întâmplat cu USL și în 2012, când au fost candidați comuni și la locale, și la parlamentare.

La locale sunt, semne de întrebare, fiindcă depinde mult de personalitatea despre care vorbim. De pildă, Emil Boc la Cluj, cu toată alianța PSD-PNL, ar câștiga și dacă ar candida independent. Deci nu ar fi nicio problemă. La fel, Ilie Bolojan. Indiferent de ce alianță se face împotriva sa, acolo personalitatea este foarte puternică.

Ce pregătesc cei de la PSD şi PNL

La parlamentare, sigur că nu este același lucru. Dar înțeleg că, în acest moment, un obstacol în calea unui nou USL este distribuția pe liste. PNL ar vrea 1 la 1, dar sondajele arată că PSD este undeva la 30%, iar PNL undeva la 20%. Plus, minus, acesta este un obstacol”, a explicat analistul Bogdan Chirieac, în direct la România TV.

Opoziția dorește să destabilizeze coaliția pe seama cotei electorale pe care o însumează, așa că face apel la fostul USL. Chirieac contrazice aceste argumente, spunând că USL nu a făcut rău României. “Pe partea cealaltă, opoziția încearcă să decredibilizeze USL. Lumea spune: «Domne’, formați USL 2.0, e o nenorocire mare». Nu, USL a oprit, la vremea respectivă, derapajele regimului lui Traian Băsescu, ăsta e adevărul, să știți. A adus și cea mai mare creștere economică pentru România. USL a avut un rol extraordinar la ora respectivă”, a conchis el, conform sursei citate.

To Top