Alegeri Locale 2024

Un politician a spus ce se va întâmpla cu Nicușor Dan: Asta vor decide bucureștenii

Un politician a spus ce se va întâmpla cu Nicușor Dan: Asta vor decide bucureștenii

Liderul PMP Eugen Tomac spune că Nicușor Dan va fi primar general și după 2024, indiferent câte reclamații ar face PSD.

„Sunt sigur Nicușor Dan va fi primar general și după alegerile din 2024, pentru că asta vor decide bucureștenii, indiferent câte reclamații ar face PSD”, afirmă liderul PMP, Eugen Tomac, după ce ANI a sesizat Parchetul în cazul edilului Capitalei.

„Pe Nicușor Dan îl cunosc de 23 de ani și am toată încrederea în el. Sunt sigur că va fi Primar General și după alegerile din 2024, pentru că asta vor decide bucureștenii, indiferent câte reclamații ar face PSD”, transmite, pe Facebook, europarlamentarul PMP Eugen Tomac.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul pentru abuz în serviciu și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și pentru incompatibilitate în cazul primarului general. Prefectura trebuie să verifice cum a deținut Dan patru funcții în instituții publice.

Nicușor Dan anunță că va ataca în instanță raportul ANI

Primarul general Nicușor Dan anunță că va ataca în instanță raportul Agenției Naționale de Integritate (ANI) și solicită Agențiie să ofere acces prese la întregul dosar administrativ în baza căruia au întocmit raportul.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul pentru abuz în serviciu și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și pentru incompatibilitate în cazul primarului general Nicușor Dan. Prefectura trebuie să verifice cum a deținut Dan patru funcții în instituții publice.

Potrivit ANI, în perioada exercitării mandatului de primar general, Nicușor Daniel Dan a exercitat și alte funcții de conducere în cadrul a patru instituții sau servicii publice, fără mandat de reprezentare, nerespectând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Primarul general s-ar fi aflat în conflict de interese administrativ în perioada 7 august – 7 septembrie 2021, prin exercitarea simultană a funcției de primar general și a funcției de director general al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB).

To Top