Alegeri Locale 2024

Start la pomenile electorale! Românii care primesc deja 3.000 de lei de la stat

Start la pomenile electorale! Românii care primesc deja 3.000 de lei de la stat

S-a dat startul la pomenile electorale! Doar că, spre deosebire de anii trecuți, nu se mai fac cu bani de la partide, ci cu bani de la buget, fie el local, fie central. Unele primării din România au început să dea bani cash pentru anumite motive.

Proiectul „Ilfov zâmbește” a fost aprobat marți în ședința Consiliului Județean Ilfov. Autoritățile vor da câte 3.000 de lei pensionarilor cu venituri mici, care doresc să își refacă dantura.

Beneficiarii sunt femeile de peste 63 de ani, bărbații de peste 65 de ani cu domiciliul sau reședința în Ilfov care au o pensie de maxim 1200 lei.

Actele necesare sunt: cerere tip, dovada domiciliului / reședinței în Ilfov, copie cupon pensie și documente de la stomatolog pentru necesitatea lucrării dentare.

„Cetățenii vor depune actele la primărie. Ne adresăm celor care doresc să își refacă dantura. Practic, decontăm câte 3.000 de lei din suma totală cheltuită pentru refacerea danturii. Bugetul actual nu ne permite să decontăm în totalitate. Când începe efectiv proiectul? Mai sunt câțiva pași procedurali de făcut, eu estimez că în cel mult trei săptămâni îi dăm drumul. Bugetul alocat pentru acest proiect: 1,5 milioane de lei. Cum se acordă sprijinul? Primul venit, primul servit. Dacă totul merge bine, iar proiectul se dovedește a fi un succes, vă promit că-l vom prelungi”, a anunțat președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma.

Pomenile electorale: Se dau 3.000 de lei și la Constanța

Persoanele diagnosticate cu depresie vor putea primi un sprijin financiar de 3.000 de lei, sub forma unor tichete valorice, pentru tratarea prin intermediul psihoterapiei a acestei afecţiuni ce poate avea consecinţe grave, conform unui proiect de hotărâre ce a fost votat, marţi, într-o şedinţă a Consiliului Local Municipal (CLM) Constanţa.

Sprijinul financiar se acordă o singură dată şi este folosit exclusiv la plata psihoterapiei necesare pentru tratarea depresiei, oferită în cabinete acreditate de Colegiul Psihologilor din România.

Tot la Constanța, consilierii locali ai municipiului au votat proiectul de hotărâre prin care se acordă părinţilor un ajutor de 2.000 de lei pentru fiecare nou-născut.

Potrivit proiectului de hotărâre iniţiat de grupul consilierilor social-democraţi, “Programul ‘BEBE TRUSOU – sprijin financiar pentru nou-născuţi’ participă direct la creşterea natalităţii, la promovarea îngrijirii nou-născuţilor, a bunăstării şi echităţii, la îmbunătăţirea sănătăţii şi a calităţii vieţii şi la oferirea unor şanse egale tuturor copiilor, indiferent de mediul socio-economic sau etnic din care provin”.

Astfel, se acordă 2.000 de lei/nou-născut, la nivelul municipiului Constanţa, prin intermediul unui card securizat şi nominal, pentru achiziţionarea de produse destinate nevoilor de creştere şi îngrijire a copilului.

To Top