Alegeri Locale 2024

Nicușor Dan, primul anunț după ce a primit cele 10 porunci de la PNL

Cutremur la Primăria Capitalei! Se cere demisia, de urgenţă, a lui Nicuşor Dan: 'Ieşi, naibii, odată din universul tău paralel!'

Mă voi uita cu mare responsabilitate la obiectivele transmise de PNL Bucureşti, a declarat Nicuşor Dan la scurt timp după ce PNL i-a trasat 10 obiective pe care trebuie să le îndeplinească dacă vrea să mai beneficieze de susținerea PNL pentru un nou mandat.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că se va uita cu seriozitate şi responsabilitate la cele zece obiective transmise de PNL Bucureşti.

“Pe mine m-au votat în 2020 susţinătorii Partidului Naţional Liberal. Aceşti oameni sunt reprezentaţi de Partidul Naţional Liberal Bucureşti, deci mă voi uita cu mare responsabilitate la obiectivele pe care dumnealor mi le-au transmis”, spus Nicuşor Dan, pentru Digi 24.

Întrebat cum vede cererea PNL ca circulaţia pe Pasajul Doamna Ghica să se deschidă până pe 31 iulie, în condiţiile în care finalizarea lucrărilor a fost anunţată pentru septembrie, Nicuşor Dan, a reiterat că va analiza obiectivele propuse cu mare seriozitate.

Nicușor Dan: Mă uit la ele cu mare seriozitate

“O să facem pe tot ce înseamnă conţinutul acestor solicitări… o să avem timp să discutăm. Vreau să vă spun însă că mă uit la ele cu mare seriozitate”, a precizat el.

Reprezentanţii PNL Bucureşti i-au cerut, luni, primarului general, Nicuşor Dan, să îndeplinească o serie de obiective cu privire la termoficare şi în alte domenii, în şase luni, pentru a-i menţine sprijinul politic.

Printre acestea se numără: demararea execuţiei lucrărilor la minim două tronsoane, finanţate din proiectul de 1,6 miliarde lei, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare; lucrările la tronsonul 1 din Prelungirea Ghencea să ajungă măcar la 50% execuţie (inclusiv plăţi) până pe 31 iulie, iar circulaţia pe Pasajul Doamna Ghica să se deschidă până pe 31 iulie; publicarea primei variante din master-planul pe biciclete; subscrierea capitalului social la STB cu minimum 100 de milioane lei pentru planul de recondiţionare a flotei de transport public; deblocarea autorizaţiilor de taximetrie; prezentarea versiunii finale a strategiei de digitalizare; reorganizarea Primăriei Municipiului Bucureşti pe criterii de eficienţă şi performanţă administrativă; punerea în dezbatere publică a proiectelor Consiliului General; amenajarea şi readucerea într-o “situaţie de bun simţ” a parcurilor aflate în administrarea Municipalităţii, în special Cişmigiu, Mihai I (Herăstrău), Carol I, Tineretului şi Izvor; finalizarea consolidării clădirilor demarate în mandatul precedent; demararea execuţiei lucrărilor de consolidare şi restaurare pentru minim 10 clădiri emblematice din Bucureşti; actualizarea bazei de date aferente PUG; realizarea unui mecanism de planificare, transparentizare şi prioritizare a lucrărilor publice, din care să reiasă clar etape, bugete, responsabilităţi şi termene de realizare.

To Top