Alegeri Locale 2024

Lovitură totală pentru Gabriela Firea! Nimeni nu se aştepta la aşa ceva. S-a aflat înaintea alegerilor locale din 2024

Lovitură totală pentru Gabriela Firea! Nimeni nu se aştepta la aşa ceva. S-a aflat înaintea alegerilor locale din 2024
Gabriela Firea sursa foto facebook

Lovitură totală pentru Gabriela Firea! Nimeni nu se aştepta la aşa ceva. S-a aflat înaintea alegerilor locale din 2024. Bătălia pentru Primăria Capitalei va fi una extrem de dură, dar se pare că se va da între aceleaşi persoane. Este vorba despre Gabriela Firea de la PSD şi actualul edil al Bucureştiului, Nicuşor Dan.

Sondajul de opinie a fost realizat de către CURS, anunţă stiripesurse.ro. Cifrele sunt extrem de surprizătoare având în vedere scandalurile în care a fost băgat Nicuşor Dan în ultima vreme.

Din cifrele sondajului oferit de sursa citată este echilibru între Nicuşor Dan şi Gabriela Firea. Actualul edil este cotat cu 23% intenție de vot. Este un procent mult mai mare față de cifrele vehiculate de sondajele anterioare date publicității.

Mai mult, Nicușor Dan este singurul candidat de dreapta care ar putea s-o înfrunte pe Gabriela Firea în alegeri. Nici un alt nume din zona PNL sau USR nu reușește să strângă suficiente procente cât fie clasat deasupra actualului primar general.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, Nicușor Dan ar fi votat de 23% dintre bucureșteni în cazul în care ar candida independent. Dacă ar fi susținut de PNL, Nicușor Dan ar reuși să strângă voturile a 31% dintre bucureșteni. Candidatul PSD, Gabriela Firea ar obține 44% dintre voturi, un procent peste cel al partidului din care provine.

Dar asta nu e tot. Niciun candidat nu îl depășește pe Nicușor Dan. Niciunul nu ar avea șanse să o învingă pe Gabriela Firea. Ciprian Ciucu, liderul PNL București ar obține doar 7%, în timp ce Vlad Voiculescu de la USR ar lua 9%.

Lovitură totală pentru Gabriela Firea!

Și la capitolul încredere, bucureștenii îl pun pe Nicușor Dan deasupra premierului Nicolae Ciucă (16%) sau președintelui Klaus Iohannis (11%).

În clasamentul partidelor, PSD ocupă locul 1 cu 34% intenție de vot. PNL este pe locul 2 cu 18%, iar USR pe 3 cu 17%. AUR ar fi votat de 12% dintre locuitorii Capitalei, iar PMP de 5%.

În privința direcției în care se îndreaptă Bucureștiul, 35% susțin că aceasta este una bună, iar 55% că este greșită. Principalele probleme identificate de bucureșteni sunt furnizarea căldurii (17%), traficul (16%) și starea spitalelor (14%).

Datele sunt relevate de un sondaj CURS, realizat la nivelul Bucureștiului pe 1500 de respondenți în perioada decembrie 2022-ianuarie 2023, prin metoda față în față, cu o marjă de eroare de +/-2,5%.

To Top