Alegeri Locale 2024

Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei! Ce spun cele mai noi cifre din sondaje (CURS)

Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei! Ce spun cele mai noi cifre din sondaje (CURS)

Conform celor mai noi cifre din sondajele pe București, Gabriela Firea are cele mai mari să câștige alegerile locale din 2024 în Capitală.

Opinia publică este în continuare dispusă să aibă încredere în actuala majoritate parlamentară. Un sondaj făcut de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) arată cu cine ar vota românii dacă acum ar fi alegerile locale.

Sondajul CURS a fost realizat în perioada 14-24 februarie 2023, prin metoda față în față sau la domiciliul respondenților, pe 862 de respondenți, votanți în vârstă de 18 ani și peste.

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion este de +/-3,3% la un nivel de încredere de 95%.

La întrebarea: “Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile locale, dumneavoastră cu ce partid ați vota?”, cei mai mulți români au ales PSD (32%), urmat de PNL (20%), USR (16%), AUR (13%), PMP (5%) PU-SL (4%), SOS România (2%), REPER (2%), Partidul Ecologist (2%), ALDE (2%), Forţa Dreptei (1%) şi altele 1%.

În opinia dumneavoastră care sunt principalele probleme ale Bucureștiului?

Încălzirea / Apa caldă – 28%
Traficul – 21%
Poluare – 13%
Problema parcărilor – 10%
Drumurile – 8%
Starea spitalelor – 7%
Curățenia – 7%
Diverse probleme sociale – 5%
Altele 1%.

Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Capitalei

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat duminică seară, la Antena 3, că Gabriela Firea va fi candidatul social-democraților la următoarele alegeri pentru Primăria Capitalei.

“Gabriela Firea. Categoric, în acest moment, mai ales că doamna Firea își dorește să candideze pentru un nou mandat”, a spus președintele PSD.

Întrebat dacă nu se teme că la urne vor merge acei oameni care vot vota “din ură”, Ciolacu a răspuns:

“Dar de ce s-o urăști pe Gabriela Firea? Nu înțeleg.

A pierdut într-un anumit context. Și vedeți ce se întâmplă în acest moment în București. Eu sunt ferm convins că, în București, electoratul de stânga este mai numeros decât electoratul de dreapta.

În acel moment (precedentul scrutin pentru Primăria Capitalei) a fost o poveste, nu prea de succes, a unor candidați PNL și USR, care nu aveau nicio treabă cu administrația, lucru evident.

Trebuie să ai anumite calități să fii primarul Bucureștilor, sau primar de sector, să faci administrație trebuie să-ți placă și să înțelegi acest lucru.

Din punctul meu de vedere, cred că cel mai bun candidat, de departe, nu doar de la PSD, ci de la toate partidele, va fi Gabriela Firea”.

To Top