Alegeri Locale 2024

Decizii cruciale în PNL! Cum le forţează PSD mâna liberalilor. Nicuşor Dan, în mijlocul conflictului

Bomba alegerilor locale! Nicușor Dan ar putea să nu fie sprijinit de PNL pentru alegerile din 2024. Ce s-a decis în PNL
Nicuşor Dan, sursa foto facebook

Decizii cruciale în PNL! S-a aflat cum le forţează PSD mâna liberalilor. Nicuşor Dan, în mijlocul conflictului. În următoarele zile, cei de la PNL trebuie să decidă ce vrea să facă la alegerile locale 2024. PSD vrea ca liberalii să aibă o candidatură comună şi la alegerile locale.

Pe de altă parte, PNL i-a transmis lui Nicuşor Dan 10 puncte pe care trebuie să le îndeplinească. Se pare că PNL ar înclina spre o candidatură comună cu PSD la Primăria Capitalei. Se întrevede un scenariu tot mai cert privind opțiunea susținerii unui candidat comun PSD-PNL la alegerile locale din 2024 pentru conducerea Primăriei Capitalei, conform adevarul.ro.

Şeful PSD le-a transmis liberalilor încă de la începutul anului că ar trebui să se gândească la întărirea Coaliției. Asta ar însemna o colaborare și în teritoriu, atât în prezent, cât și după 2024. „Partenerii noştri trebuie să-şi asume. Ori şi-l asumă pe domnul Nicuşor Dan, care a fost candidatul susţinut de către PNL şi actuala majoritate cu USR, ori încercăm să menţinem o coaliţie care a funcţionat. Eu consider că, alături de colegii mei am luat decizia corectă de a constitui această coaliţie”, a afirmat atunci Marcel Ciolacu.

Privind scenariul unui candidat unic PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, mai exact în persoana Gabrielei Firea, care și-a anunțat deja intenția de a candida, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a dat asigurări că nu au existat astfel de discuții.

„Nu, în mod categoric nu s-a pus problema. Conducerea PNL nu i-a impus domnului Ciucu niciun fel de alianţă sau colaborare în plan local. La nivel naţional, PNL şi-a asumat guvernarea şi protocolul de colaborare cu PSD şi UDMR, pe care se bazează această coaliţie, având în vedere contextul internaţional dificil şi cadrul în care funcţionează şi economia României, la nivel European”, a spus reprezentantul liberalilor.

Nicuşor Dan, în mijlocul conflictului

Stroe a ținut să sublinieze că PNL are oameni bine pregătiți care pot candida. „Sigur că avem această opţiune. Însă nu vom intra în jocul partidelor mici de opoziţie, care forţează o retorică electorală. Nu ne interesează aceste discuţii la acest moment. Când va fi momentul, vom lua o decizie, evident în baza unor cercetări solide”, a mai transmis liberalul.

În ceea ce privește continuarea colaborării cu Nicușor Dan, încurcă însă perspectivele unei coleborări cu USR și Forța Dreptei pentru susținerea sa. O astfel de conjunctură nu este văzută cu ochi buni de liberali. Forța Dreptei, formațiune politică desprinsă din PNL, atacă încontinuu formațiunea liberală, același lucru fiind valabil și în cazul USR, partid al fostei guvernări PNL-USR-UDMR.

PNL i-a impus actualului primar o serie de obiective pe care trebuie să le realizeze în prima jumătate a anului. Primarul susține că va îndeplini marea majoritate a celor 10 obiective stabilite de către conducerea PNL București.

„Unele din ele sunt pe chestiuni care sunt deja începute. Situaţia celor zece puncte este diferită, dar până la cele şase luni o să vedeţi că marea majoritate (vor fi atinse – n.r.). O parte dintre ele sunt chestiuni care ţin de o evoluţie… Probleme care au început acum un an şi jumătate, acum un an. La momentul potrivit o să fac un bilanţ”, a declarat Nicușor Dan.

Primarul general al Capitalei susține că are un foarte mare respect pentru alegătorii săi și tratează cu mare responsabilitate îndeplinirea celor zece obiective.

To Top