Alegeri Locale 2024

BREAKING NEWS: Scandal total la Primăria Capitalei. PSD a părăsit şedinţa Consiliului General

BREAKING NEWS: Scandal total la Primăria Capitalei. PSD a părăsit şedinţa Consiliului General
nicusor dan, sursa: facebook

Scandal total la Primăria Capitalei. PSD a părăsit şedinţa CGMB, după ce i-a fost respins amendamentul la bugetul Capitalei pentru 2023.

Grupul Partidului Social Democrat a părăsit, vineri, şedinţa Consiliului General al Capitalei, în semn de protest faţă de faptul că i-a fost respins amendamentul la proiectul de buget al Bucureştiului pentru 2023.

Amendamentul prezentat de Aurelian Bădulescu (PSD) prevedea: suplimentarea cu 630 de milioane de lei pentru plata stimulentelor financiare restante; suplimentarea cu 56 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la obiectivul “Bancă de alimente, Cantină socială, Centru de asistenţă pentru mamă şi copil şi reintegrare socio-profesională”; 24,7 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor la blocul de locuinţe sociale din bd. Ghencea nr. 322 – 326; 2 milioane de lei pentru dezvoltarea proiectului cultural-artistic “Pinacoteca Municipiului Bucureşti”.

Primăria Capitalei ar urma să aibă în 2023 un buget general de 11,3 miliarde de lei

Amendamentul a întrunit 21 de voturi “pentru”, 22 de abţineri şi 4 “împotrivă”.

Conform proiectului, Primăria Capitalei şi instituţiile subordonate ar urma să aibă în 2023 un buget general de 11,3 miliarde de lei, din care bugetul local este estimat la 8 miliarde de lei.

Cu puțin timp înainte de ședința de Consiliu, Liderul PSD București, Gabriela Firea, a declarat că scrisoarea cu 10 obiective pe care PNL i-a trimis-o lui Nicușor Dan este „o rușine”: PNL și USR să-și asume dezastrul din Capitală, nu să vină cu încercări disperate de a-și acoperi greșelile.

„București, Capitala țării, trăiește un moment tragic. Oamenii care țin în mână destinul orașului, care au jurat că vor face lucruri bune pentru acesta și pentru bucureșteni, continuă cu cinism un joc politic periculos.

S-au pierdut doi ani prețioși pentru București! Ne-am întors în timp cu cel puțin șase ani. Primarul general nu a făcut nimic. O spune chiar el, în fața camerelor de luat vederi. Întrebat fiind de 5 realizări de până acum, Nicușor Dan a dat ochii peste cap. Nici 3 nu a putut enumera. Tăcerea primarului general este de notorietate însă, atunci când vine vorba despre reușite la 2 ani de mandat”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

To Top