Alegeri Locale 2024

Bombă! Rareș Bogdan vrea să candideze la Primăria Capitalei (SURSE)

Rareș Bogdan despre coaliția PSD-PNL: Nu guvernăm din iubire sau amor unii cu alții

Rareș Bogdan își dorește foarte mult să fie candidat la București, conform unor surse citate de digi24.ro, care publică un material despre opțiunile pe care le are PNL pentru alegerile de la Primăria Capitalei.

Situația de la București este una complicată pentru PNL, care a rămas și fără președinte la filiala din Capitală, după demisia lui Ciprian Ciucu. Ciucu a reușit să-și construiască o imagine bună prin prestația de primar la Sectorul 6 și, dorind să mai obțină un mandat, nu a vrut să își compromită șansele din cauza anticipatului compromis cu vechea sa rivală, Gabriela Firea.

Pentru că unul dintre scenariile aflate pe masa conducerii centrale a PNL este ca liberalii să o susțină pe Gabriela Firea la alegerile pentru funcția de Primar General al Capitalei. Celelalte două scenarii analizate sunt lipsite de șanse, spun surse din conducerea partidului. Unul ar fi ca PNL să aibă propriul candidat, doar că nu are cu cine să se prezinte în fața electoratului.

Rareș Bogdan este prost cotat în sondajele de opinie

Rareș Bogdan își dorește foarte mult să fie candidat la București. Un avantaj pentru partid ar fi că Rareș Bogdan, cunoscut pentru stilul său volubil și lipsit de inhibiții, ar putea să îi țină piept Gabrielei Firea, și ea bine-cunoscută pentru modul în care își intimidează rivalii în campaniile electorale. Însă, spun sursele citate, Rareș Bogdan este prost cotat în sondajele de opinie.

Ministrul actual al Digitalizării, Sebastian Burduja, care ar fi, teoretic, favoritul pentru preluarea organizației PNL București, nu își dorește să candideze pentru Primărie, și ar fi de luat în calcul doar în varianta în care, ca șef al filialei, ar urma să asigure negocieri fără scandal cu partenerii de la PSD.

Al doilea scenariu fără șanse este cel legat de o împăcare între PNL și Nicușor Dan. Prin demisia lui Ciucu, cu care actualul primar al Capitalei a avut o lungă istorie conflictuală, relațiile ar fi trebuit să se repare între cele două părți, însă, după cum spun liderii liberali, „ușa nu s-a închis, dar el nu vrea să o deschidă”. Metafora se referă la faptul că Nicușor Dan este extrem de greu de abordat și refuză să vorbească cu cei de la PNL.

To Top