Alegeri Europarlamentare 2024

PNL anunță revoluție totală în politica din România: Sunt mai multe scenarii, care vor fi discutate în coaliție

PNL anunță revoluție totală în politica din România: Sunt mai multe scenarii, care vor fi discutate în coaliție
alina gorghiu. sursa: facebook

Revoluție totală în politica din România. PNL a anunțat că vrea comasarea alegerilor: 2024 nu poate fi un an total ratat, spune Alina Gorghiu.

PNL vrea comasarea alegerilor de anul viitor. Sunt mai multe scenarii, care vor fi discutate în coaliție, afirmă Alina Gorghiu. „Populația nu poate fi obosită cu genul acesta de activitate electorală în fiecare lună”, adaugă ea.

„Am făcut această discuție, în sensul în care 2024 nu poate fi un an total ratat. Atunci când în România au loc alegeri paralizează și administrația centrală, paralizează și administrația locală. Toată lumea, câteva luni de zile, este concentrată la alegeri. Nu cred că e în beneficiul societății românești să blocăm tot anul 2024”, afirmă Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu, PNL: Poți să suprapui localele cu parlamentarele

Ea a spus că, potrivit calendarului în vigoare, în mai-iunie vor fi alegerile europarlamentare, alegerile locale în septembrie, apoi alegerile parlamentare și prezidențialele.

„Populația nu poate fi obosită cu genul acesta de activitate electorală în fiecare lună din 2024, nu poți să obosești nici economia, că toată lumea va fi concentrată, că toată lumea va sta cu ochii la televizor și la alegeri. Această logică i-a făcut pe mai mulți colegi să propună suprapunerea alegerilor. Sunt mai multe scenarii. Ele vor fi discutate în coaliție. Poți să suprapui localele cu parlamentarele, poți să te gândești la suprapunerea parlamentarele cu prezidențialele cu parlamentarele… Comisia de la Veneția ne-a spus că nu poți să faci aceste modificări cu mai puțin de un an înainte de alegeri”, încheie Gorghiu.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat despre comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare că există suficiente argumente, inclusiv de natură constituţională, pentru promovarea unui astfel de proiect, care probabil va prinde contur în această sesiune parlamentară, dar nu înainte de a fi discutat şi agreat în coaliţie.

“Atât timp cât se discută acest proiect, este evident că există – din punctul nostru de vedere – suficiente argumente şi de natură constituţională să promovăm un asemenea proiect. Probabil că el va prinde contur în această sesiune parlamentară, dar nu înainte de a fi discutat în coaliţie şi agreat cu partenerii social-democraţi şi cei de la UDMR.

Considerăm că ar putea fi o idee pe baza căreia am putea să ajutăm foarte mult procesul electoral din anul 2024 şi cred că ar fi oarecum prematur să discutăm detaliile acestui proiect înainte de a fi discutat şi asumat, bineînţeles, în cadrul coaliţiei”, a afirmat Stroe după şedinţa grupurilor parlamentare ale PNL.

To Top