Alegeri Europarlamentare 2024

George Simion, noua vedetă a politicii din România! Ascensiunea fulminantă a celor de la AUR. Ce se va întâmpla la alegerile europarlamentare 2024

BREAKING NEWS: Ce a făcut George Simion în această dimineață! Decizia luată în scandalul canalului Bâstroe

George Simion, noua vedetă a politicii din România! Ascensiunea fulminantă a celor de la AUR. S-a aflat ce se va întâmpla la alegerile europarlamentare 2024. AUR a avut aproape 10% la alegerile parlamentare trecute. Acum, ascensiunea acestei formaţiuni politice pare uriaşă.

George Simion le-a luat faţa celor de la USR şi PNL în Diaspora. Acest lucru este recunoscut chiar de către aceste formaţiuni. Rareş Bogdan a spus clar. AUR ar putea reuşi să ia 50% în Diaspora.

George Simion se bazează mult pe electoratul din Diaspora. Aproape 6 milioane de români trăiesc și muncesc în străinătate. Indiferent de țara unde se află, ei sunt conectați la realitatea politică și socială din România. La alegerile europarlamentare 2024 s-ar putea vedea prima dată ascensiunea uriaşă a celor de la AUR.

Rareș Bogdan se ocupă de organizațiile partidului din Diaspora, în țările unde se află cei mai mulți români Mare Britania, Germania, Italia și Spania. Europarlamentarul spune că alianța făcută de PNL cu PSD i-a dezamăgit pe românii care locuiesc în afara țării. „Primul lucru care mi-l spun și nu este legat nici de pensii, nici de plagiate, și mi-l spun extrem de dur este chestiunea alianței cu PSD. Îmi spun: „domnul Bogdan, ați spus și dvs și președintele că scăpați România de PSD și apoi v-ați asociat cu ei. Nu sunt violenți, nu înjură dar sunt dezamăgiți. Este o situație foarte complicată”, a declarat Rareș Bogdan, conform hotnews.ro.

Şi Dan Barna de la USR recunoaşte ascensiunea celor de la AUR. „Ni se reproșează că nu am reușit să rămânem la guvernare și să facem ce le-am promis. Le-am explicat că este foarte greu să guvernezi cu un partener care te sabotează constant și care vrea să scape de tine.

Înțeleg când le explicăm dar cam atât. Criza îi influențează foarte mult pe români și acolo. Încercăm să le explicăm că populismul și extremismul nu este o soluție chiar dacă pare că vine o forță magică din univers și va arunca toată politica la gunoi și vor rezolva problemele”, explică liderul USR. În schimb, social democrații nu sunt foarte interesați de electoratul din străinătate.

AUR are 12 organizații în Diaspora și 9.500 de membrii activi, potrivit lui George Simion. Membrii AUR merg periodic în comunitățile mari din români, în special în Italia și Marea Britanie. „AUR are o simpatie foarte mare astăzi pentru că sentimentul naționalist, patriotic este mult mai puternic în diaspora. Sunt un public mai intransigent, mai radicalizat dar în sensul bun.

În continuare suntem pe locul doi, AUR poate să ia undeva la 50% din voturi, noi luăm între 20 și 30 %. Din Diaspora AUR va primi undeva în jur de 3-4% procente la scrutinul general din țară și asta nu e puțin deloc. În 2019 au votat aproape 700.000 de români în străinătate. Din acestea AUR poate lua 300.000 de voturi ceea ce înseamnă la scorul general 3-4%”, explică Rareș Bogdan.

George Simion, noua vedetă a politicii din România!

În ceea ce privește ascensiunea AUR, Dan Barna spune că reprezintă un pericol foarte mare. „Dacă în cazul nostru creșterea a fost organică, în cazul AUR nu pot să nu remarc un tip clar de resursă structurală, sistemică unde se vede o alocarea consistentă de resurse pe zona vulnerabilă din comunitățile din diaspora.

E un pericol foarte mare și asta am constat-o în dialogul cu oamenii când i-am întrebat ce soluție vad pentru România din ceea ce le spune AUR. Atunci se blochează pentru că știu că AUR nu are soluții. I-am întrebat dacă i-ar da lui Simion să aibe grijă de banii lor sau de școala copiilor. Replica e mereu aceiași: „Nu, dar uite ce frumos le spune și cum le-a zice verde în față”. Oamenii știu că AUR nu este o soluție dar rezonează cu mesajul pentru că sunt dezamăgiți”, explică Barna.

Dincolo de declarațiile oficiale, analiza din laboratoarele PNL și PSD arată o ascensiune a partidului lui George Simion. Aflați la guvernare împreună, social-democrații și liberalii calculează strategii și analizează în avans procentele partidului lui George Simion.

„Astăzi AUR are 20% pe focus grupurile noastre și ce este mai îngrijorător este că nu au frână de mână. AUR are perspectiva electorală cât PSD. Oamenii nu îi consideră extremiști și nu-i asociază cu risc pentru România.

Dacă fac polul suveranist cu Șoșoacă câștiga alegerile cel puțin pe europarlamentare. Acum au 20% dacă mai adaugi trei procente din diaspora și cu 4 % ale lui Șoșoacă ajung la 27%. Real, PSD are acum 29% ”, explică surse din conducere PSD.

Teama social-democraților și a liberalilor este că după alegerile europarlamentare valul de simpatie pro AUR nu se va stinge. Simpatia electoratului ar putea fi menținută prin candidatura lui George Simion la alegerile prezidențiale.

„L-am văzut Terheș pe aeroport la București după ce au aterizat două avioane de români care veneau de la muncă din disapora. Era zeu Terhes îl îmbrățișau, trăgeau de el să-i pupe mâna salvati-ne de nenorociți aștia, luați-le capul. Oamenii cred în ei pentru că acum niciun politician, niciun partid nu se luptă cu ei. Niciun politician nu are curaj să-i combată, să explice oamenilor că lucrurile nu sunt chiar așa cum le prezintă ei”, explică un lider PNL.

To Top