Cum sa îți recuperezi banii de pe biletele de avion după un zbor anulat sau întârziat

banii

Conform regulilor UE, dacă zborul este anulat sau întârziat, aveți dreptul la întregul preț al biletei. Companiile aeriene trebuie să vă informeze despre aceste drepturi și să vă ajute să primiți banii. Vom arăta pașii pentru a vă recupera banii când zborul este perturbat.

Întârzierile și anulările de zbor sunt frustrante, dar aveți drepturi. Puteți cere rambursarea costului biletei. Companiile aeriene trebuie să respecte regulile UE și să vă ajute.

Urmând pașii corect, veți primi banii rapid și eficient.

Drepturile pasagerilor în cazul unui zbor anulat sau întârziat

Călătoriile aeriene sunt esențiale în viața noastră modernă. Uneori, zborurile pot fi anulate sau întârziate. Este important să știm drepturile noastre ca pasageri.

Reglementările UE ne protejează și ne tratează corect. Acestea valabile pentru zboruri intra-UE și între Regatul Unit și UE.

Ce drepturi au pasagerii în cazul unei întârzieri sau anulări de zbor?

În caz de anulare zbor sau intarziere zbor de două ore, pasagerii primesc asistență. Aceasta poate include îngrijire, hrană și băuturi. Pentru întârzieri mai lungi, companiile oferă cazare și transport.

“Companiile aeriene trebuie să informeze pasagerii despre drepturile lor. Să le ofere asistență în caz de anulare zbor sau intarziere zbor.”

Cum se aplică normele UE în diferite situații de călătorie?

Drepturile pasagerilor sunt similare, indiferent de compania aeriană. Dar, pentru zboruri din Regatul Unit către UE după 1 ianuarie 2021, normele UE valabile doar dacă zborul este operat de o companie din UE. Verificăm detaliile călătoriei pentru a cunoaște drepturile noastre.

recuperare bani, bilete de avion, zbor

Când un zbor este anulat, pasagerii pot cere întoarcerea a tot ce au plătit pentru bilete. Aceasta poate părea greu, dar companiile aeriene trebuie să returneze banii dacă un zbor anulat apare. E o lege.

Pentru a cere înapoi banii, trebuie să aveți bilete, cartea de îmbarcare și chitanțele. Unele companii au secțiuni pe site pentru a face acest lucru mai simplu. Trebuie să primiți rambursarea în maximum 7 zile după cerere.

“Pasagerii au dreptul la rambursarea integrală a prețului biletului sau la îmbarcarea pe un alt zbor către aceeași destinație, în cel mai scurt timp posibil.”

Urmarea pașilor corecti este importantă pentru a vă primi banii înapoi. Țineți minte drepturile voastre și responsabilitățile companiilor. Așa puteți primi ce vreți.

Despăgubiri și compensații pentru întârzieri și anulări

Atunci când un zbor este anulat sau întârziat, pasagerii au dreptul la despăgubiri. Aceste despăgubiri și compensații sunt prevăzute de normele Uniunii Europene. Ele vizează a-i proteja pe călători împotriva întârzierilor și anulărilor de zboruri.

Potrivit reglementărilor, pasagerii primesc o compensație între 250 și 600 de euro. Aceasta depinde de distanța zborului și de durata întârzierii. Companiile pot reduce aceste despăgubiri dacă oferă o rută alternativă cu o oră de sosire rezonabilă.

“Despăgubirile nu se plătesc dacă anularea a fost cauzată de circumstanțe extraordinare. Acestea includ condițiile meteorologice nefavorabile sau alte situații în afara controlului companiei aeriene.”

Este important ca pasagerii să fie informați în mod adecvat despre orice modificări în programul zborurilor. Astfel, pot exercita pe deplin drepturile și beneficia de compensațiile acordate.

În concluzie, despăgubirile și compensațiile sunt esențiale pentru pasageri în cazul întârzierilor și anulărilor de zboruri. Ele oferă o soluție echitabilă atunci când planurile de călătorie sunt perturbate.

Asistență oferită de companiile aeriene în caz de întârziere sau anulare

Când zborul nu pleacă la ora stabilită, companiile aeriene trebuie să ajute pasagerii. Acestea oferă drepturi și beneficii când zborul este întârziat sau anulat. Scopul este să reducă inconveniente.

Companiile aeriene trebuie să ofere hrănire și băutură gratuită dacă zborul întârzie. Dacă întârzierea durează mult, pasagerii primesc cazare gratuită și transport de la și la hotel. Aceasta include și transportul de la aeroport la hotel și înapoi.

De asemenea, pasagerii primesc două apeluri sau mesaje pentru a contacta persoanele importante. Dacă întârzierea depășește 5 ore, pot primi înapoi biletul și pot lua zborul de întoarcere.

“Companiile aeriene sunt responsabile să ofere asistenția necesară pasagerilor în cazul unor întârzieri sau anulări ale zborurilor.”

Respectarea acestor drepturi și beneficii ajută la o călătorie bună, chiar și în situații neprevăzute. Acestea îmbunătățesc asistența oferită de companii în caz de întârziere sau anulare.

Excepții și circumstanțe extraordinare în cazul anulărilor de zboruri

Companiile aeriene nu trebuie să plătească despăgubiri dacă anularea zborului este din cauza unor evenimente neprevăzute. Acestea pot fi probleme de securitate, dezastre naturale sau condiții meteo extreme. De asemenea, pot fi greve ale personalului din afara companiei.

Pentru a scăpa de plata despăgubirilor, companiile trebuie să arate că au făcut tot ce a fost posibil pentru a preveni aceste evenimente.

În cazul grevelor propriului personal, pasagerii au dreptul la despăgubiri. Așadar, companiile nu pot spune că este o circumstanță extraordinară când grevele sunt de la ei.

Companiile trebuie să arate că anularea zborului a fost din cauza unui factor din afara controlului lor. De asemenea, trebuie să arate că au făcut totul pentru a evita inconveniențele pasagerilor. Doar atunci pot fi exceptate de la plata despăgubirilor.

FAQ

Ce drepturi au pasagerii în cazul unei întârzieri sau anulări de zbor?

Pasagerii au drepturi ca rambursarea biletului sau redirecționarea zborului. De asemenea, primesc despăgubiri și asistență de la compania aeriană în caz de anulare sau întârziere a zborului.

Cum se aplică normele UE în diferite situații de călătorie?

Normele UE pentru drepturile pasagerilor sunt valabile pentru zborurile din UE. Acestea se aplică indiferent de naționalitatea companiei aeriene. Începând cu 1 ianuarie 2021, normele UE sunt aplicabile doar pentru zborurile din Regatul Unit către UE, dacă sunt operate de companii din UE.

Cum poți solicita rambursarea costului biletelor de avion în caz de zbor anulat?

Dacă zborul este anulat, pasagerul are dreptul la rambursarea biletului sau la un alt zbor către aceeași destinație. Companiile aeriene trebuie să ramburseze în maximum 7 zile. Este important să păstrezi biletul și chitanțele pentru a solicita rambursarea.

Care sunt despăgubirile și compensațiile pentru întârzieri și anulări?

Dacă primesc notificare cu mai puțin de 14 zile înainte, pasagerii primesc despăgubiri între 250-600 euro. Aceasta depinde de distanța zborului și de durata întârzierii. Companiile pot reduce despăgubirile dacă oferă o rută alternativă acceptabilă.

Ce asistență trebuie să ofere companiile aeriene pasagerilor afectați?

În caz de întârziere sau anulare, companiile aeriene trebuie să ofere asistență. Aceasta include mese și băuturi gratuite, cazare, transfer la hotel și două apeluri sau mesaje. Dacă întârzierea depășește 5 ore, pasagerii pot solicita rambursarea biletului și zborul de întoarcere.

Care sunt excepțiile și circumstanțele extraordinare în cazul anulărilor de zboruri?

Companiile nu sunt responsabile dacă anularea este cauzată de circumstanțe extraordinare. Acestea includ probleme de securitate, dezastre naturale sau condiții meteo severe. Trebuie să demonstreze că au luat măsuri pentru a evita acestea. În cazul grevelor propriului personal, pasagerii primesc totuși despăgubiri.EkoNews.ro

Articole Recente