VIDEO Guvernul a alocat fondurile: Încep lucrări de amploare pe o autostradă care pleacă din București. Se schimbă o intrare în Capitală

Guvernul

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunţat joi că Guvernul a aprobat un set consistent de Hotărâri pentru modernizarea şi reabilitarea infrastructurii rutiere, printre care reabilitarea unui sector de 42 de kilometri din Autostrada A1, respectiv pe raza judeţelor Giurgiu, Dâmboviţa şi Argeş, modernizarea Drumului Naţional Soveja – Lepşa din judeţul Vrancea, unde Guvernul a reaprobat indicatorii tehnico-economici şi conexiunea proiectului „Penetraţie Prelungirea Ghencea – Domneşti şi Supralărgire Bulevardul Ghencea” cu proiectul „Pasaj Suprateran, Centura Bucureşti-Domneşti”.

Mihai Constantin a anunţat după şedinţa Executivului că Guvernul a aprobat şi un set consistent de Hotărâri pentru modernizarea şi reabilitarea infrastructurii rutiere. Purtătorul de cuvânt al Guvernului a arătat că unul din proiecte se referă la reabilitarea unui sector de 42 de kilometri din Autostrada A1, respectiv pe raza judeţelor Giurgiu, Dâmboviţa şi Argeş.

”Investiţia pentru care au fost aprobaţi astăzi indicatorii tehnico-economici este estimată la 1,1 miliarde de lei şi are o durată de execuţie de 48 de luni. Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii”, a spus Constantin.

Se face și DN Soveja-Lepșa, din Vrancea

El a mai arătat că pentru un alt proiect de infrastructură rutieră – modernizarea Drumului Naţional Soveja – Lepşa din judeţul Vrancea, Guvernul a reaprobat indicatorii tehnico-economici.

”Stadiul fizic de realizare a lucrărilor este de 75%, iar principalele revizuiri constau în suplimentarea măsurilor de siguranţă rutieră – suplimentarea de parapeţi, indicatoare rutiere etc. Valoare totală a investiţiei este de aproximativ 226 milioane de lei, iar finanţarea va fi tot de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. Cei 16,2 kilometri de drum ar urma să fie finalizaţi în următoarele 7 luni, durata rămasă de execuţie a lucrărilor”, a anunţat Mihai Constantin. Reprezentantul Executivului a mai anunţat că o altă decizie a Guvernului are în vedere o investiţie din Capitală, conexiunea proiectului „Penetraţie Prelungirea Ghencea – Domneşti şi Supralărgire Bulevardul Ghencea” cu proiectul „Pasaj Suprateran, Centura Bucureşti-Domneşti”.

”Prin Hotărâre, Guvernul a aprobat declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată aflate pe amplasamentul pe care se vor desfăşura aceste lucrări. De asemenea, s-au aprobat fondurile, respectiv 16,5 milioane de lei, pentru plata despăgubirilor, decizii care vor face posibilă derularea lucrărilor pentru realizarea acestei investiţii aşteptate de bucureşteni”, a arătat Mihai Constantin.

Constantin a mai declarat că alte trei acte normative suplimentează sumele pentru plata despăgubirilor către proprietari pentru imobilele expropriate, ori aduc unele clarificări tehnice în măsură să asigure derularea în bune condiţii a proiectelor următoare: Legătura Centură Oradea – Autostrada A3 (Biharia) „Centura de ocolire Craiova” Subsecţiunea Ogra-Târgu Mureş din Autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea.

Articol preluat de pe:

Articole Recente