Anunțul premierului referitor la impozitarea salarială: Se vor da deduceri pentru cei cu venituri mai mici

impozitare

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marți, referitor la posibilitatea ca salariile bugetarilor să crească, în special ale celor nemulțumiți care protestează inclusiv la Guvern în aceste zile, că din punctul său de vedere prioritatea este în acest moment ca Banca Mondială să termine studiul pe care îl va înainta Comisiei Europene.

„Avem cererea de plată numărul 4 trecută reforma și respectiv o nouă lege a salarizării. Până atunci avem discuții în marja legii 153, lege pe care o avem în acest moment”, a declarat prim-ministrul.

Ciolacu a subliniat că „a fost o abordare greșită” pentru că neputiința în colectare și de a avea digitalizare a dus la luarea unei decizii total greșită, aceea de a mări fiscalitatea unde statul român colectează cel mai bine.

Nu va fi o impozitare progresivă

„S-a ajuns ca munca să fie impozitată cel mai mult… total incorect! Impozitarea este uniformă indiferent de venituri. De aceea sunt ferm convins că în perioada următoare voi începe discuțiile cu partenerii sociali pentru a reașeza lucrurile. Dar acest lucru nu doresc să-l fac cum au făcut alții, respectiv să luăm niște decizii pe colțul mesei, pe care pe urmă le vom plăti prin creșterea inflației”, a spus șeful Executivului.

Marcel Ciolacu a precizat că „nu poți să plătești aceeași impozitare când ai salariul minim pe economie și când ai peste 20 de mii de lei”.

„Și atunci nu se va veni cu o impozitare progresivă pe salariu, în schimb se vor da deduceri pentru cei cu venituri mai mici. Paleta va fi mai mare. Categoric, la impozitarea muncii în România, mai ales pentru cei cu venituri mici, trebuie să intervenim. Este vorba despre o treime dintre români”, a afirmat Ciolacu.

EkoNews.ro

Articol preluat de pe:

Articole Recente