Președintele Klaus Iohannis Aprobă Pensionarea a Cinci Magistrați, Inclusiv a Procurorului Eugen Stoina, Implicat într-o Controversă

Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a semnat marți, 2 aprilie, cinci decrete de eliberare din funcție prin pensionare a unor magistrați. Printre cei pensionați se numără și procurorul Eugen Stoina, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Procurorul Stoina este implicat într-o controversă de dimensiuni. Poate că a înnebunit la volan, a lovit două vehicule, dar a scăpat de testul cu alcool. Un fost ofiţer de poliţie a recunoscut detaliile şi, de asemenea, a lăudat succesul de a scăpa cu ea într-o conversaţie muzicală cu avocatul.

Fostul ofiţer de poliţie Marian Răduinea a postat o înregistrare audio pe pagina sa de Facebook în care Eugen Stoina, avocatul Curţii Sibiului, a recunoscut că a avut un accident de maşină în timp ce conducea beat.

Stoina a plecat de la DNA tot pentru o astfel de faptă

Din cauza betiei, Stoina a cauzat inca un client care a cazut in bani acum cativa ani. Practic, acesta a fost evenimentul care l-a determinat să treacă de la ADN Sibiu la Bucureşti.

Prin urmare, el a fost beat că a dormit până când poliția a ajuns la locul faptei, în cazul în care creierul său a fost pe vehicul și acoperit de sânge. În cele din urmă, a fost achitat.

Una dintre datele TelDrum a fost închisă de instanţă în 2010.

Lista completă a decretelor

Marţi, 2 aprilie 2019, preşedintele român Klaus Iohannis a autorizat semnarea următoarelor legi:

  • Decretul prin care se solicită înlăturarea judecătorului Tribunalului Botoșani al doamnei Sapariuc Irinel din funcția de judecător în calitate de judecător în ceea ce privește supravegherea privării de libertate de facilitățile de detenție și de detenție preventivă din regiunile Suceava și Botoșani, pensie.
  • Decretul privind plecarea doamnei Dudu Daniela Anica, judecător calificat al Curții de Apel și vicepreședinte pensionar al Tribunalului din București;
  • Decretul prin care Consiliul Superior al Magistraturilor se retrage şi o concediază pe doamna Puşchin Corina, procuror cu un grad de eleganţă la Tribunalul Bucureşti.
  • Decretul privind transferul de la societatea judecătorească a domnului Nica Cristian-Felix, stabilește cu un grad special de recurs la Timișoara Court-pensionare,
  • Decretul privind plecarea dlui Stoina Eugen, avocat la Procuratura din Sibiu, având nivelul adecvat de expert al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie-pensie.

Articol realizat de echipa EkoNews.ro

Articol preluat de pe:

Articole Recente