Alin Nica, demis din funcţia de şef al PNL Timis: Mi s-a spus că PSD a ameninţat că va rupe coaliţia şi va ieşi din guvern dacă nu-l vor prinde pe Timis.

Alin Nica

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, demis din funcţia de lider pe care a avut-o la Timiş PNL, declară că este încă membru al partidului, dar că există “o incompatibilitate între ceea ce s-a decis” la nivelul alianţei PSD – PNL şi faptul că Timişienii îi cer să continue în fruntea Consiliului Judeţean. El a declarat că i s-a spus că “PSD a ameninţat că va rupe coaliţia şi va ieşi din guvern dacă nu vor primi Timis.”

Reamintim că Biroul Naţional Politic al PNL a decis marţi să-l respingă pe Alin Nica de conducerea Timişului, şeful filialei fiind preluat de Vasile Blaga. PNL şi PSD au decis de asemenea că PSD va avea candidatul coaliţiei comune la conducerea Consiliului Judeţean Timiş din PSD şi candidatul coaliţiei comune pentru Primăria Timişoara de la PNL.

Întrebat miercuri seara într-un serial TV, dacă mai are un viitor în PNL, Alin Nica a răspuns că doreşte acest lucru, dar că există o incompatibilitate între decizia PNL şi ceea ce doreşte electoratul din Timis.

“Vreau să fie un viitor, dar, din păcate, există o incompatibilitate între ceea ce s-a decis şi ceea ce oamenii îmi cer să fac, adică să continui la Consiliul Judeţean, şi ceea ce primarii cu care m-am întâlnit chiar în această seară şi colegii mei din filială, adică să găsesc o formulă în care să nu lăsăm pur şi simplu opţiunea de stânga la Consiliul Judeţean, pentru că într-un oraş cu aripi eminent de dreapta este un sacrilegiu. Este clar că oamenii au nevoie de un proiect de dreapta în care să-şi pună speranţele, pentru că Timişul şi Timişoara au susţinut întotdeauna diversitatea şi dreptul de a se alege pe ei înşişi, Timişoara şi Timişoara, care să le reprezinte,” a declarat Alin Nica, miercuri seara, la Euronews România, potrivit News. Ross.

El a spus clar că a vorbit cu “domini de primari” miercuri seara.

“Ne sacrificăm pentru stabilitate, pentru ţară, dar nu pentru PSD”

Nica a spus că nu vrea să lase “stânga să zboare după bunul plac, doar pentru că NLP a fost depăşit în Timiş de PSD.”

Actualul preşedinte al CJ Timis a adăugat că el şi colegii lui au fost “sacrificaţi de dragul PSD.”

“Dacă aş fi fost sacrificat pentru un coleg mai bun, aş fi făcut acest sacrificiu cu drag, dar nu de dragul PSD. La reuniunea Oficiului Naţional de Politică mi s-a spus că PSD a ameninţat că va rupe coaliţia şi va ieşi din guvern dacă nu vor primi Timiş. Iau notă că încă Timis este destul de valoros, dacă lucrurile sunt puse în această logică. Ne sacrificăm bucuros pentru România, ne sacrificăm bucuros pentru stabilitate, pentru ţară, dar nu pentru PSD,” a afirmat Nica.

El a spus clar că este încă membru al PNL, dar a spus că prin concedierea sa de la filiala Timiș, a fost “de facto exclus din PNL.”

“Sunt membru al PNL de 20 de ani. Şi este o decizie foarte grea pentru mine să mă despart de această petrecere în care mi-am pus inima, dar nu sunt supărată pe PNL, care este o comuniune de idei, sunt supărată pe oameni, decizii şi atitudini. Chiar și eu sunt șocat de astfel de oferte și de vânzarea Timis și Timișoara cu bucată, ca la talcioc în ultimul sat al României. Nu poti face asta cu un judet ca Timis, cu un oras ca Timisoara,” a adaugat Alin Nica.

Articol creat de echipa EkoNews.ro

Articol preluat de pe:

Articole Recente