Marcel Ciolacu intră în scandalul medicamentelor compensate: Sunt aprobate în guvern.

Marcel Ciolacu

Prim-ministru Marcel Ciolacu a declarat că toate propunerile de finanţare a listei medicamentelor compensate sunt aprobate în cadrul Guvernului şi a subliniat că perspectiva producerii unor astfel de medicamente în România a fost luată în considerare şi în discuţiile cu producătorii inovatori de droguri.

I s-a cerut ca la nivelul Ministerului Finanţelor să nu existe un consens privind finanţarea “listei de medicamente compensate.”

“Este vorba despre medicamente inovatoare şi ieri am avut discuţii cu ministrul, cu preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Innovative. Și vreau să vă anunț că în acest moment, costurile statului român sunt 80% pentru medicamentele inovatoare și 20% pentru medicamentele generice. Medicamentele generice acoperă 80% din pacienți, medicamentele inovatoare acoperă 20% din pacienți (…) Nu ştiu cum să blochez, ceea ce ştiu este că tot ce propune Ministerul Sănătăţii este aprobat,” a declarat Marcel Ciolacu.

El a adăugat că a discutat despre perspectiva producerii anumitor medicamente în ţară

“Am vorbit punctual despre Antibiotice Iaşi, pentru că acolo statul poate interveni şi cu sume pentru cercetare, dar mai ales pentru zona de producţie. Am vorbit despre anumite medicamente care au apărut foarte recent. Din câte ştiu, preşedintele Asociaţiei Europene a Producătorilor de Droguri va veni cu o propunere, astfel încât banii să fie cheltuiţi cât mai eficient posibil,” a afirmat Ciolacu. Prim-ministrul a participat marţi la prezentarea a trei caravane medicale în cadrul evenimentului de lansare a serviciilor medicale mobile pentru mediul rural, organizat de Salvaţi Copiii României în parteneriat cu Guvernul.

Articol creat de echipa EkoNews.ro

Articol preluat de pe:

Articole Recente