Nicolae Ciuca, despre Roşia Montană: Probabil în politică ar trebui să vorbim despre tăcerea adecvată.

Preşedintele Senatului, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat în legătură cu cazul Roşia Montană că el nu a vorbit niciodată despre acest subiect înainte de decizia din proces, menţionând că nu ar trebui să existe nici o pronunţie prealabilă, deoarece “deciziile vin care întorc povestea la 180 de grade.”

Nicolae Ciuca şi Marcel CiolacuFoto: Inquam Fotografii / Eduard Vanitoru

” M-ai auzit spunând ceva înainte? N-am spus nimic. Este bine de fiecare dată când nu prepronunţăm şi nu speculăm absolut nimic, deoarece deciziile vin care întorc întreaga poveste la 180 de grade,” a declarat Nicolae Ciucă duminică seara la First News, întrebat despre dosarul Roşia Montană, raportează Agerpres.

Întrebat dacă unii politicieni speculează pe această temă cu Roşia Montană, Ciucă a spus,” Ştii cum este, că am vorbit despre război: în arta militară se vorbeşte despre răbdare corporatistă.”

” Posibil în politică de mai multe ori ar trebui să discutăm şi despre tăcerea tactică. Că aşa se întâmplă lucrurile,” a adăugat liderul PNL.

În ceea ce privește faptul că ar fi existat foarte puțin zgomot politic înainte ca decizia să fie luată, Ciucă a menționat: “Absolut și diplomatic.”

” Fac (zgomot) şi acum şi fără sens, de neînţeles. Ieri şi azi. (… ) Încercați să argumentați- și știți cum este atunci când veniți cu prea multe argumente pe ceva: vă duceți acolo în ridicol și nu există nici un punct din nou,” a apreciat Ciucă.

Marcel Ciolacu: Nu am dat nici o informaţie, nu am mai dat nici o motivaţie pentru a influenţa acest proces.”

Guvernul a informat vineri seara că România a câştigat cazul în dosarul Roşia Montană, judecat la Curtea Internaţională de Arbitraj din Washington împotriva lui Gabriel Resources.

Președinții USR și Forței de Justiție, Cătălin Drulă și Louis Orban, i-au acuzat pe Marcel Ciolacu de manipularea bursei de valori în acest caz. Orban a susţinut că declaraţiile lui Marcel Ciolacu despre posibilitatea ca România să piardă acest proces ar putea fi folosite împotriva ţării noastre, ar putea influenţa arbitrii.

Prim-ministru Marcel Ciolacu a reacţionat sâmbătă, întrebând despre acuzaţiile de opoziţie din cazul Roşia Montană, susţinând că cei care solicită acum “au o problemă în străinătate, vorbesc deja despre patologie.” ” Sunt încântat, în calitate de prim-ministru, că nu las o datorie copiilor noştri, că am capacitatea administrativă de a câştiga un proces. Cei care au lăsat 200 de miliarde de datorii, pe care le plătim cu toţii, le pot răspunde doar pentru că cred că au o problemă în străinătate, vorbind acum despre patologie,” a declarat Ciolacu.

Ciolacu chiar a susţinut că ori de câte ori a intervenit în acest proces, a spus că românii vor cunoaşte adevărul.” Nu am dat nici o informaţie, nu am dat niciun document de la Guvernul României, nu am dat nici motivaţie pentru a influenţa acest proces. Am spus foarte clar că toate documentele vor fi puse la dispoziția presei atunci când procesul este finalizat. Despre ce e vorba, ce bursă? Ce, sunt broker? Uneori sunt la bursă şi ştii că sunt la bursă. Dar problema este că au jucat cu banii României. Ce vrei să spui? Câştig un proces şi nu las României o datorie de un miliard de euro şi nu aduc în România o criză economică şi un debut al sistemului fiscal şi macro şi sunt acuzat de motivul pentru care am câştigat procesul? Sunt cu adevărat niciodată rușine”? Primul ministru a spus.

Citiţi la acest subiect:

Articol preluat de pe:

Articole Recente