Basescu afirma ca la vilele SRI se discutau probleme din Justitie / El stie… doar de la televizorFostul presedinte Traian Basescu si-a aparat, marti seara, la Digi 24, programul sau pentru Justitie afirmand ca nu a discutat niciodata cu Laura Codruta Kovesi sau cu cineva de la SRI despre vreun dosar dorind o Justitie libera.

Laura Codruta KovesiFoto: Alexandros Michailidis / AFP / Profimedia

Totusi, acesta criticat ,,spectacolul catuselor” din anii 2015-2018 dand vina pe mass-media ,,dornica de spectacol”, pe procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie de la acea vreme, Laura Codruta Kovesi, pe Liviu Dragnea si pe SRI, in special pe Florian Coldea (director adjunct) si Liviu Maior.

,,Eu am avut ca obiectiv justitia sa fie libera. Asta e o mare minciuna ca chema Basescu, spunea pe cine sa-i arestezi, cine nu. E o minciuna. Sa caute pe cei cu arestarile la Vila K2. Cine se intalnea cu Kovesi, cu Coldea, cu Maior, cu Dincu, cu Dragnea si faceau discutiile despre justitie acolo”, a declarat Basescu.

Intrebat daca are dovezi in sprijinul celor afirmate sau daca a fost informat de servicii in acest sens, fostul presedinte s-a spalat pe maini de orice responsabilitate.

,,Am vazut la televizor. Le-ati dat pe post, dar cei care trebuiau sa-mi dea informatii erau acolo, deci nu mi le-au dat… Ca banuiesc ca n-o chemau pe Kovesi ca sa discute despre programul Teatrului National. Discutau despre probleme legate de activitatea DNA-ului”, a declarat el la Digi 24.

Totusi, Traian Basescu sustine ca a avut o cooperare buna cu serviciile de informatii in rivinta Justitiei: ,,Inclusiv in chestiunea justitiei, dupa parerea mea, serviciile au fost utile. {Furnizand informatie, nu facand anchete.|Informing, not attempting to extort.|Informing, but not making an offer.} Pentru ca informatie primeam toti. De la presedinte la ministri, la prim-ministri. Toti primeam informatii despre lucruri care sunt mai mult sau mai putin in regula.

Articol preluat de pe:

Articole Recente