Ciuca, despre Ordonanta care permite trecerea primarilor de la un partid la altul: Si eu sunt suparat, pentru ca nu trebuie sa incurajam traseismulPresedintele PNL, Nicolae Ciuca, a declarat luni seara, despre Ordonanta care permite trecerea primarilor de la un partid la altul, ca si el este suparat, pentru ca ,,nu trebuie sa incurajam traseismul”, relateaza News.ro. ,,Este o chestiune de respect pentru cetateni si de moralitate a partidelor mainstream”, a mai aratat liderul PNL, precizand ca se cauta solutii astfel incat aproximativ 200 de primarii sa nu ramana fara primar in cazul in care acestia decid sa schimbe formatiunea politica la alegerile locale.

Nicolae Ciuca si Marcel CiolacuFoto: Inquam Photos / Eduard Vinatoru

Liderul PNL Nicolae Ciuca a declarat la Digi 24, despre Ordonanta privind comasarea alegerilor, care introduce posibilitatea traseimului politic in cazul primarilor, ca si el ,,este suparat”.

,,Si eu sunt suparat, pentru ca nu trebuie sa incurajam traseismul, aici este o chestiune, sper sa ma auda cat mai multi primari. Sunteti oameni in functii publice care reprezentati baza partidelor politice (..) Este absolut incorect ca, in functie de oportunitate, si nu sunt multi, in 2014, a fost acea Ordonanta prin care 500 au schimbat barca, nu s-a intamplat sa castige. Este o chestiune de respect pentru cetateni si de moralitate a partidelor mainstream”, a aratat presedintele PNL.

Intrebat de ce s-a introdus derogarea in Ordonanta, pentru primari, Ciuca a aratat ca s-a incercat sa se evite o problema, si anume ca aproximativ 200 de primari risca sa isi piarda mandatele iar localitatile sa ramana fara primar si consiliul loca pana la alegerea unui nou primar.

,,Noi am incercat sa gasim solutiile pentru a evita aceassta oportunitate ca primarii sa treaca de la un partid la altul: Problema care apare este urmatoarea, sunt primari, in numar de vreo 200, care ar putea sa isi piarda mandatele trecand de la un partid la altul, acele localitati nu vor avea primar si consiliu local pana la intrarea in mandat a noilor alesi. Cautam solutii pentru a vedea care e varianta cea mai buna, fie varianta ca 200 de primarii sa ramana fara primarii, fie gasim alta formula juridica. Cu certitudine, PNL nu incurajeaza traiseimul politic”, a tinut sa precizeze Nicolae Ciuca.

Articol preluat de pe:

Articole Recente