Ce spun Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca despre un candidat comun PSD-PNL la prezidentiale. ,,Daca romanii vor vota, va trebui sa ne asezam la masa”Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, luni seara, ca o eventuala alianta pentru alegerile parlamentare si cele prezidentiale va fi decisa dupa rezultatele de la alegerile europarlamentare, daca romanii vor vota lista comuna PSD-PNL.

Coalitia PNL-PSD – Marcel Ciolacu si Nicolae CiucaFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu a fost intrebat, luni seara, la Antena 3, daca va exista o coalitie PSD-PNL si pentru alegerile prezidentiale.

,,Vom vedea dupa data de 9 iunie. Cred ca pe 10 iunie, daca romanii hotarasc si vor vota lista comuna de la europarlamentare, cred ca este un mesaj important si va trebui sa ne asezam la masa sa facem o alianta electorala si pentru functia de presedinte si pentru alegerile generale. Acest lucru cu certitudine il vom hotari dupa data de 9 iunie”, a spus Ciolacu, potrivit News.ro.

Acesta a reiterat ideea potrivit careia el personal nu a decis inca daca va candida pentru functia de presedinte. ,,Momentan sunt prim-ministru si incerc sa-mi fac datoria (…) Nu sunt genul de om care am aspiratii sau n-am masura lucrurilor”, a mai declarat Ciolacu.

El a mai sustinut ca Romania are nevoie de stabilitate politica si sa nu se mai certe la Bruxeles, iar vocile importante sa fie comune, lucru care nu s-a intamplat in ultimii 30 de ani.

PSD si PNL vor participa la alegerile europarlamentare cu lista comuna, dar vor avea liste separate la alegerile locale. Cele doua tipuri de alegeri vor avea loc in data de 9 iunie 2024.

Nicolae Ciuca: ,,Sa vedem care sunt rezultatele alegerilor locale si europarlamentare” / ,,Cine stie ce ar putea sa apara”

Si presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a declarat luni seara, la Digi24, despre un eventual candidat comun PSD-PNL la prezidentiale, ca mai intai trebuie sa vedem care vor fi rezultatele alegerilor locale si europarlamentare. ,,PNL nu poate sa se dea deoparte, cine stie ce ar putea sa apara care sa schimbe fundamental aceasta optiune”, a mai aratat Ciuca.

,,Sa vedem care sunt rezultatele alegerilor locale si europarlamentare, care este profilarea din perspectiva perceptiei. Functia de presedinte nu se negociaza intre doua partide, este cea mai importanta functie, cetatenii trebuie sa aleaga persoana”, a spus Ciuca, potrivit News.ro.

El a mentionat ca PNL nu poate sa se dea deoparte si sa nu aiba candidat la presedintia Romaniei.

,,Este o chestiune pe care am clarificat-o spunand ca PNL a avut de-a lungul istoriei curajul sa-si asume toate aceste momente importante (…) Cine stie ce ar putea sa apara care sa schimbe fundamental aceasta optiune si atitudine a noastra? Este o perspectiva care sa tina cont de o schimbare fundamentala prin care PNL sa fie determinat sa nu aiba candidat la presedintie”, a mai aratat presedintele PNL.

Intrebat daca liderul PSD Marcel Ciolacu face presiuni pentru a fi candidatul coalitiei, Nicolae Ciuca a spus: ,,In interiorul unei coalitii exista discutii, presiunile se rezolva si se scad pe timpul negocierilor, fiecare ne dorim ca in aceasta coalitie sa avem propria identitate doctrinara si ideologica”.

Citeste si: Nicolae Ciuca despre Ordonanta care permite trecerea primarilor de la un partid la altul: ,,Si eu sunt suparat, pentru ca nu trebuie sa incurajam traseismul”

Articol preluat de pe:

Articole Recente